„Immortals”

От началото на април чакаме да видим „уникалния” (или поне така твърдяха всички имали щастието да го гледат на „WonderCon”) трейлър на „Immortals” („Войната на боговете”) на индийския режисьор Тарсем Сингх („Клетката” и римейкът по българския „Йо-хо-хо”, „Падането”).

Той се появи в нета още вчера, но беше нелегално изтекла версия, чието качество както винаги бе доста кофти, затова решихме да изчакаме официалната версия (за която се знаеше, че ще излезе само броени часове по-късно) преди да ви го представим.

http://www.youtube.com/watch?v=7VdONYkKFmQ

Когато пуснахме първите плакати от филма, споделихме, че изпитваме известни съмнения към филма поради повърхностната му прилика със „Сблъсъкът на титаните”, но се оказа, че приликата е със съвсем друг филм. И смятаме, че е очевадно за кой точно става въпрос. На всичкото отгоре заглавието му е използвано като един вид реклама.

Не сме сигурни дали това е чак толкова ужасно, но сме сигурни, че това е една от основните причини да не сме супер впечатлени от този трейлър. Да, има красоти, но и в предните филми на Тарсем имаше такива, а те, както вече сме споменавали неведнъж, не са ни сред най-любимите. Въпреки това, ще му дадем шанс.

Години след Битката на титаните Хиперион (Мики Рурк) обявява война на човечеството. Той търси отдавна изгубения Лък на Епир, легендарно оръжие създадено от бога на войната Арес, което ще му позволи да освободи останалите титани от Тартар и да си отмъсти на Олимпийците, отговорни за падението им. В съответствие с древните закони, боговете не могат да вземат страна във войната между Хиперион и хората, затова задачата да защити родната си земя и да спаси боговете се пада на селянина Тезей (Хенри Кавил), който е избран от Зевс (Люк Еванс) и който може да разчита на помощта на жрицата Федра (Фрейда Пинто) и на изкусния крадец Ставрос (Стивън Дорф).

Режисьор на филма е Тарсем Сингх, а в ролите са самият Супермен Хенри Кавил, Мики Рурк, Фрейда Пинто, Люк Еванс, Стивън Дорф, Келан Луц, Джон Хърт и Изабел Лукас.

Българската премиера на филма е на 18 ноември 2011.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

 1. Аз съм тотално разочарован.

  Очаквах нещо по-различно, а то какво излезе – втора серия на прехваления "300", от който на мен лично ми се повръща…

  Аз лично 100 пъти предпочитам някоя нискобюджетна историческа сеч като "Центурион" или "Ironclad", отколкото подобни претенциозни изгъзици.

  Даже "Сблъсъкът на титаните" на мен ми допада за разлика от такива абоминации, но това е може би защото успях да си го гледам от лентово копие.

 2. @Ivcho

  Няма как иначе. Гражданите са много изнежени! 🙂

  @Алекс

  И аз не съм много доволен, но все пак се надявам да излезе нещо хубаво. Ако е и наполовина толкова здрав колкото "300" ще е супер! 🙂

 3. Предишните два негови филма, особено "Клетката", са много добри и оригинални. Но това тука ми изглежда доста посредствено. Май ще се гледа само заради визуалния стил.

 4. Чак пък много добри? "Клетката" издиша доста! Добре че изглежда добре, като изключим момента с цъфтящите цветенца по-екрана. А "The Fall" пък е римейк, ако някой е оригинален, то това си е нашия филм. 🙂 🙂 🙂

 5. Само на мен ли ми идва това "нещо" като евтинджос имитация на "Сблъсъка.." с въздухарските претенции на "300" ? Не че нещо, даже по принцип съм болен на тема епични фантасмагории, но този трейлър е жалък…