Ридли Скот режисира Нуми Рапас в "Прометей"

Последно писахме за „Прометей 2” в началото на 2014 г., когато беше обявена премиерна дата на тогава неозаглавен филм на Ридли Скот и интернет избухна с предположения, че става дума за очакваното (въпреки смесените реакции към първия филм) продължение на „Прометей”. Разбира се, оказа се, че обявената премиера – 4 март 2016 г. – действително е предвидена за следващия филм на Скот, но той беше „Марсианецът”, който в крайна сметка беше изтеглен и сега се очаква началото на октомври.

Покрай рекламната кампания на „Марсианецът”, Мат Деймън и Скот отговарят на безброй въпроси от най-различни медии, но нещо особено любопитно изскочи покрай интервю с Empire. Когато става дума за изместената с месеци премиера, Деймън споделя, че не е било проблем за Скот, защото бил готов с „Марсианецът” две седмици след края на снимките. Ето какво казва самият режисьор:

Вече работех по следващия си филм. Започвах да търся места за снимки за следващия си филм, който ще е „Прометей 2”.

За съжаление, засега не знаем кой знае какво за проекта – очаква се да е директно продължение с Нуми Рапас и Майкъл Фасбендър, Деймън Линделоф няма да има възможност да го съсипе и филмът забавя „Пришълецът 5” на Нийл Бломкамп. Последното не е официално потвърдено, но по всичко личи, че е истина – Скот е продуцент на „Alien” продължението и според слуховете е поискал „Прометей 2” да излезе първи. Което може да е напълно разумно изискване, свързано със сюжета или оправдано по други причини, няма как да знаем.

Така или иначе, нито един от двата проекта не е на финалната права – сега се очаква снимките на „Прометей 2” да започнат януари, а за „Пришълецът 5” явно все още няма яснота (поне не и достъпна за нас информация). Честно казано, забавихме се с тази новина, защото се чудехме дали въобще да я отразяваме – въпреки че потвърждението идва от самия режисьор, ние продължаваме да изпитваме сериозни съмнения. Не сме сигурни защо, но докато не започнат снимките, ние имаме едно на ум.

След „Прометей” (който със сигурност не отговори на безумно високите ни очаквания) не би трябвало да тръпнем в очакване, но все пак става дума за фантастика на Ридли Скот и това е предостатъчно за нас, дори и да не ставаше дума за вселената на любимия ни ксеноморф.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

 1. „Прометей 2“ май се очертава като единственото директно продължение в цялата дългогодишна кариера на Ридли до този момент и е едва вторият път в който повтаря жанра в два последователни филма …. не че е нещо изключително … просто интересен факт 🙂

 2. Интересен факт е, защото според мен Ридли добре е осъзнал огромните проблеми на „Прометей“ и с продължението смята да ни спечели (теб не те е загубил, Оги 😀 ) отново. Жалко, че има още доста време за каквото и да било ново, свързано с ксеноморфите. 🙁

 3. имаше си кусури Прометей, ама чак огромни проблеми…..
  А ако тиражираното на скоро е вярно, че той именно е натиснал студиото да издърпа Прометей преди 5-ия елиън, може би е осъзнал потенциалните огромни проблеми на новия пришълец и е решил, че прометей би пострадал от това

 4. Прометей си беше абсолютен провал като сценарий и дори и аз съм длъжен да призная това. Честно казано предпочитам Ридли да не се занимава с продължението, защото не мисля, че има потенциал за нещо кой знае какво, ма да видим …

 5. Да се беше съсредоточил върху продължението на Blade Runner, че Прометей при целия си потенциал за франчайз беше много тъп и претенциозен франщайновски недоправък. Няма ли някой да каже нещо ново? Въобще sci-fi жанра в това недоклатено съвременно кино разчита все на ползвани по няколко пъти капути.

 6. Aз се радвам, че не той работи върху Blade Runner честно казано и съм супер доволен от избора на Виленюв. Тъжно ми е да го кажа, но вече нямам никакво доверие на Скот. Kога се появи последният му действително добър? Преди осем години?

  Ако „Марсианецът“ не му се получи аз отписвам Скот трайно.

 7. Основните проблеми в Прометей е прекалено многото неща представени и изказани и свръх-очаквнията на феновете, че ще видят едва ли не директно продължение пълно с Ксеноморфове. А историята е съвсем друга, която Скот представи тук в предишният си филм. Жалкото е, че позволи на тъпото,ненормално и болно в целия си изсъхнал мозък копеле Damon Lindelof да го убеди в своите небивалици и правенето от наистина уникалната история и идея в предишните филми – пълен опит да отговори на неща, за които не трябва просто да се говори и разяснява. Да ми разяснява и навръзва човешката история с извънземни и тем подобни. Реално чара във първите 2 филма си е това – неизвестното от къде са тези жестоки същества и всеки си освобождаваше фантазията си за техният произход. Това са основните грешки и те не са малки. Затова филма пропадна и касово и фенски. Иначе като реализация си е поредния шедьовър отвсякъде.
  За Марсианеца нямам големи очаквания..Но за новия Прометей се надявам да върне мрачната атмосфера и да даде храна на купища млади режисьорчета да подражават.Но сам той каза, че изобщо не очаквайте драконите да се завърнат. Драконите са си при Бломкамп.
  Скот е уникален човек с уникално силен и упорит характер присъщ на англичаните и дано още да ни радва с творенията си.