The Sword in the Stone

И тази седмица трябва да има поне един акцент, че „Disney ще правят игрална версия на приказка”, иначе как ще знаем, че със сигурност сме 2015 година?! Вече имаме чувството, че в къщата на Мишката са извадили всички архиви и подреждат големия пъзел – кой филм след кой да бъде започнат, за да не се застъпят във времето.

В случая иде реч за „The Sword in the Stone” от 1963 – по онази част от легендата за крал Артур, в която е тийнейджър с наставник прочутия магьосник Мерлин. Според The Hollywood Reporter Disney са ангажирали един от сценаристите на „Игра на тронове” – Брайън Когман, а Бригам Тейлър („Tron Legacy”, „ Tomorrowland”) ще бъде продуцент.

The Sword in the Stone” е създаден по мотиви от едноименния роман на Т. Х. Уайт и е последния филм на Disney, излязъл на екран (пускат го в кината на 25 декември) преди Уолт Дисни да си отиде и от своя магичен, и от реалния свят.

Очевидно компанията сериозно се е заела с тази застрашително разрастваща се идея – да трансформира познати анимационни класики в игрални филми. Ще напомним отново какво следва – „The Jungle Book” на Джон Фавро (15 април 2016), „Pete’s Dragon” на Дейвид Лоуъри (12 август 2016), „Красавицата и Звярът” на Бил Кондън (март 2017), „Dumbo” на Тим Бъртън, „Mulan”, „Winnie the Pooh”, „Пинокио”, „Tink” за феята Камбанка и „Fantasia’s Night on Bald Mountain”.

Да видим как ще оживеят приказките – скептицизмът лесно не се оборва…

http://www.youtube.com/watch?v=KnL0rYFKuL4

The Sword in the Stone

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 Comments

  1. Това явно им носи пове4е пе4алба.Вместо да залагат на оригинални филми ,като Tomorrowland,който се провали ,залагат на познати истории

  2. Добре де, унуфри, сериозно ли не знаеш къде се намира буквата „ч“ на клавиатурата?

  3. Адски ме кефи обаче Ради как небрежно почти винаги игнорира хляба. 😀 Дори и само заради това, друже, ако дойдеш някой път на някоя от срещите ни, ще ти кажа наздраве. Иначе кур, де. 🙂

  4. Ради е страхотен непукист и аз също бих му казал наздраве 😀 😀 😀 4иърс 🙂

  5. Сега една изненада! Признавам си, че този филм не съм го гледал. А изненадата е, че това е коментар по темата. 🙂