Някак доста тенденциозно сме се отнесли към конкуриращите се проекти на тема „The Jungle Book” („Книга за джунглата”) – за (по-очаквания от нас) проекта на Анди Съркис при Warner Bros. сме споделяли детайли, а за „нерисувания” филм на Disney, чиито режисьор ще бъде Джон Фавро, информацията е минала между другото, в духа на споменатото хронологично съперничество. Е, време е вече да поправим тази „несправедливост”, при това с картинкa и лого.

Версията на Фавро, която ще намеси в заснето действие фотореалистични (като в „Животът на Пи” и „Зората на планетата на маймуните”) CGI животни и природа, и благодарение на най-модерните технологии „ще потопи публиката в омагьосващ свят”, показа концептуални рисунки, както и визия за заглавието си. И двете са в абсолютно очаквания, свръх-традиционен стил на Disney. В което може би няма нищо лошо… но тепърва ще правим (първични) изводи след като видим нещо, подобно на трейлър.

Книга за джунглата - цонцептуално

Режисиран от Джон Фавро („Chef”, „Железният човек”, „Елф”) по любимата книга на Ръдиард Киплинг и вдъхновен от рисуваната класика на Disney, „The Jungle Book” ще предложи съвсем нов, епичен и впечатляващ прочит на приключенията на Маугли (10-годишният дебютант Нийл Сети, избран сред стотици кандидати от цял свят) – детето, отгледано от вълци. Когато страховитият тигър Шир Хан (с гласа на Идрис Елба) решава, че ще отмъщава на хората, Маугли и приятелите му разбират, че джунглата вече е опасна за момчето.

В пътешествието към непознатия и опасен свят на хората го съпровождат менторът му – черната пантера Багира (с гласа на Бен Кингсли) и мечока Балу (с гласа на Бил Мъри). Питонът Ка ще очарова и хипнотизира с гласа на Скарлет Йохансон, а „джазовият” орангутан Крал Луи ще бъде озвучен с гласа на Кристофър Уокън. Участват още Лупита Нионг’о (майката-вълчица Ракша) и Джанкарло Еспозито (водача на вълчата глутница Акела).

Сценарият е дело на Джъстин Маркс („Street Fighter: The Legend of Chun-Li”); продуцент е Бригъм Тейлър („Tomorrowland”). Дивото приключение ще се появи на кино в 3D-измерение на 9 октомври 2015.

Междувременно стана ясно, че за реализирането на проекта на Warner Bros. „Jungle Book: Origins”, начело с Анди Съркис (и заради неговия претоварен график!), ще е необходимо още време – и премиерната му дата бе отместена от 2016 към 6 октомври 2017 година. Нищо, ние не бързаме за никъде – ще почакаме…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *