Girl On The Train

Girl On The Train” е един от предстоящите проекти с участието на чаровната Емили Блънт, която може да се превърне без усилие в английската кралица, пееща хлебарка, щатски полицай на специална нарко-мисия и в… каквото си пожелаете. Палитрата от персонажи, в които се превъплъщава младата британска актриса, е толкова богата, че всеки холивудски „деец” би могъл чистосърдечно да й завиди.

Режисьорът Тейт Тейлър („Южнячки”) ще адаптира за екран едноименния бестселър на Паула Хоукинс, сравняван като текст с „Gone Girl” – което е сериозна „стартова позиция”. Разбира се, Тейлър е много различен от Дейвид Финчър, и след като убедително доказа, че работата му с женски персонажи е особено сполучлива, ще ни бъде много любопитно да се срещнем с неговата интерпретация по трилър-сюжет.

Girl On The Train” проследява самотната разведена алкохоличка Рейчъл Уотссън (Блънт), която използва рутината на ежедневието, за да проследява и да си фантазира подробности около привидно съвършения живот на една двойка, забелязвана от нея всеки ден по време на едно от спиранията на влака. Един ден обаче тя става свидетел на нещо шокиращо, свързано с условно наречените от нея Джейсън и Джес (Люк Евънс и Хейли Бенет) – и неволно Рейчъл е въвлечена в цяла мрежа от събития. Дали нейната намеса е от полза – или нанася повече вреда на околните?!

Емили Блънт

Емили Блънт

Тейлър споделя пред  Entertainment Weekly:

„Рейчъл прави неща, за които всички ние си мислим – и бихме искали да можем да направим. Въпреки че действието в книгата се развива в Лондон, решението на кино това да се случва в Манхатън ще бъде от полза за конструиране образа на главната героиня – изолацията й ще бъде още по-голяма, тъй като самата тя е британка. Тя ще се опита да открие отново себе си, без да чувства подкрепата на познатата, родна среда.”

Казват, че книгата на Паула Хоукинс се чете на един дъх, обсебва емоционално като трилър на Хичкок и представлява един забележителен дебют. Ще ни бъде изключително интересно да видим киноинтерпретацията на Тейлър, в която освен Емили Блънт, Люк Евънс и Хейли Бенет участват още Джъстин Теру и Ребека Фъргюсън.

Премиерната дата е определена за 7 октомври 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. В случая на Gone Girl режисьор, текст и актьори бяха точно на мястото си, паснаха си идеално и според мен създадоха един от образците в жанра. А от това, което чета за тези тук, някак не добивам оптимизъм + че Блънт трябва да изглежда доста по-пропаднала, поне по мое мнение, изградено върху прочетеното от книгата (не съм я прочел още цялата де). Все пак, стискам палци нещата да се получат 🙂

  2. Книгата става, да прочетох я за ден и половина, НО е класа под Мрак и Gone Girl (като на мен Мрак ми е най-добрата от трите, но на филма заспах на двайстата минута).
    Та за книгата …..330 страници, първите 60 са уводни и ни запонават с героите , но тъкмо когато малко почва да зацикля, действа започва да се разгръща. Някъде към 200 – 230 страници си помислих, „ей тука яко е зациклила авторката, защото 20 страници бяха само пълнеж и лутане“, развръкзата е някак внезапна за героите, но не и за самите читатели. Абе като цяло става, след като не бях чел книга 2 месеца, а тази я глътнах за 15 часа.

    Относно филма – имам надежди, стабилен каст, Блънт е страхотна почти винаги, Ребека Фъргюсън ми е много симпатична, мъжкия каст е солиден.
    Колкото до трейлъра……………ужасяващ – показали са 2-3 ключови сцени, чрез които много лесно може да се навърже цялата история.