Ричард Линклейтър

Винаги сме обичали киното на Ричард Линклейтър, а през изминалата година – покрай великолепния „Юношество“ – си припомнихме с пълна сила усещането за удовлетворение след чакането на нещо наистина дълго (в конкретния случай – цели 12 години). Надяваме се, че за следващия проект на щатския режисьор времето няма да е чак толкова разтеглено… Всъщност има всички шансове още през 2015 г. да гледаме нов негов филм („That’s What I’m Talking About“, който е вече в пост-продукция), но манията ни стига дотам, че вече сме се фокусирали нетърпеливо към една особено любопитно звучаща екранизация, която е все още в доста ранна фаза.

Става дума за бестселъра „Where’d You Go, Bernadette“ на Мария Семпъл, който с щипки хумор разказва за изчезването на Бернадет Бранч – агорафоб, архитект и майка, чиято дъщеря се юрва да я търси и в търсенето си попада на неподозирани тайни от миналото. Темата за младежките години, взаимоотношенията и семейството, близки до Линклейтър, присъстват в книгата от началото до края й, което може би е сред основните причини той да се поинтересува от нея. Сравнително куриозното в случая обаче е, че според предварителни данни сценарият ще е на Скот Нойщадер и Майкъл Х. Уебър, които през 2014 г. успешно адаптираха „Вината в нашите звезди“ на Джон Грийн, а не на самия Линклейтър, какъвто е случаят с повечето заглавия от филмографията му.

Where’d You Go, Bernadette“ няма да се появи преди 2016 г. (оптимистично), но ние отсега гледаме замечтано към календара, стискайки палци. Ще хвърляме по едно око и на книжарниците, барем някой се сети да пусне романа у нас в близко бъдеще…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *