Castle Freak” на Стюарт Гордън от 1995 година със сигурност е едно от последните заглавия, които може да ви хрумнат, че имат нужда от римейк. Филмът на споминалия се по-рано през годината американски режисьор не може да се похвали с кой знае какви качества, имайки в предвид ниския бюджет и премиерата му директно на видео. Все пак през годините успя да си спечели малка, но вярна фен база. Прекрасните изпълнения на Джефри Комбс и Барбара Крамптън, както и практичните ефекти по създанието, са малкото по-запомнящи се неща.

Fangoria и Full Moon Features на Чарлз Банд са сметнали, че светът има нужда от нова и смела интерпретация на „Castle Freak”. Самата Барбара Крамптън също се включва като продуцент. Създателите са се опитали да запазят духа и атмосферата на оригинала, нанасяйки минимално количество промени.

Вижте и рекламата:

Действие в новата версия на „Castle Freak” ни пренася от Италия в Албания. Младата Ребека наследява стар замък от майка си, която не е виждала от години и е смятала за изгубена. Тя бързо заминава, за да разгледа мястото с надеждата да научи повече за жената, която я е родила. Замъкът обаче крие зловеща и смъртоносна тайна. Скоро приятелите на Ребека започват да умират един по един, а тя ще трябва да разбули мистерията около миналото на майка си и да се измъкне жива от там.

Оригиналният „Castle Freak” е много слабо базиран на разказа на Хауърд Филипс Лъвкрафт „The Outsider” и, както може да видите от кадрите по-горе, присъствието на митологията на автора ще бъде доста засилено. Разбира се, надяваме се, че това няма да бъдат единствените сцени, в които се споменава.

Представяме ви и официалния плакат на филма:

castle-freak-poster

Castle Freak” е режисиран от Тейт Стенсик („Addiction: A 60’s Love Story”) по сценарий на Кати Чарлз. В ролите ще видим Клеър Катрин, Джейк Хоровиц, Крис Галъст, Емили Суит и други.

Премиерата е насрочена за 4 декември тази година. Филмът ще се появи единствено по дигиталните платформи на този етап.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *