Майкъл К. Уолямс

Много харесваме актьора Майкъл К. Уилямс в телевизонните му участия (най-вече страхотните „The Wire“ и „Boardwalk Empire“), но спорадичните му появи във филми като „Пътят“, „12 години в робство“ и „Робокоп“ някак не му дадоха възможност да наложи името си и на големия екран. Причината не е в таланта му, който е безспорен, а в това, че досега не е получавал истински шанс да направи по-значима изява където и да е на кино.

Джо Р. Лансдейл

Много харесваме и писателя Джо Р. Лансдейл (препоръчваме за пореден път романите му „Бряг край мътни води“ и „Батман: В плен на моторите“), а и той не е чужд на филмите – тук често сме писали за проекти, базирани на негови произведения: „The Drive-In“, „Christmas With The Dead“, „The Bottoms“, „Cold In July“ и „The Thicket“, като някои от тях вече бяха реализирани, а други все още чакат съдбата (евентуално) да ги засили към битието. Силно се надяваме в някакъв момент да се появят на български език повечето от произведенията му, тъй като сред тях има адски силни жанрови истории.

 Сам Шепард, Майкъл К. Хол и Дон Джонсън в кадър от „Cold In July“ на Джим Микъл

Много харесваме също факта, че Уилямс и Лансдейл ще бъдат обединени от едно заглавие – или по-скоро от една ТВ-поредица. Става дума за „Hap & Leonard“, който ще е под шапката на SundanceTV. Историята е адаптирана от Ник Дамичи и е базирана на редица творби на Лансдейл – романи, новели и разкази, в които се появяват популярните му герои Хап Колинс (бял трудовак на работническата класа, бивш затворник, вкаран зад решетките след отказ да се бие на фронта, пацифист и кутсузлия в любовния си живот) и Ленард Пайн (черен, гей, сприхав и гневен, ветеран, крайно агресивен към хора с предразсъдъци към раса и сексуална ориентация). Макар и диаметрално противоположни, двамата са свързани от братско приятелство и си партнират, помагайки на частния детектив Марвин Хенсън. Съдейки по характеристиките на Пайн, считаме изборът на Уилямс за ролята за крайно логичен, но и стискаме палци да видим все пак нещо малко по-различно от иначе любимия ни Омар Литъл. Премиерата се очаква (под формата на шест едночасови епизода, режисирани от Джим Микъл) в началото на следващата година. Интересното е, че Микъл и Дамичи вече са пренасяли Лансдейл върху филмова лента – именно те стоят зад гореспоменатия и съвсем нелош трилър „Cold In July“, с което обещаващият потенциал на новия им творчески ангажимент съвсем стига висините.

корица

Многото харесвания са дотук, поне за днес. Чакаме с огромен интерес „Hap & Leonard“ и ако скоро има по-конкретни новини за продукцията, ще се опитаме да ви информираме своевременно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *