Christmas With The Dead

Bloody Disgusting” съобщават, че талантливият и продуктивен автор на поредицата „Hap Collins and Leonard Pine”, „The Bottom’s” и разбира се новелата „Bubba Ho-Tep”, по която е създаден култовият едноименен филм с Брус Кемпбъл, Джо Р. Лансдейл има нов, личен проект, който ще пренесе на големия екран най-новия му разказ (предстои му издаване в началото на 2011) озаглавен „Christmas with the Dead”.

Ето и краткия му синопсис: „Беше глупаво и Калвин не се беше занимавал с това през последните две години, след смъртта на съпругата и детето му. Но тази година той изведнъж реши, че утре ще е Бъдни вечер и зомбитата да вървят по дяволите, светлините и украсата ще блеснат.”

Това не е първият сблъсък на Лансдейл със света на мъртвите. Той е писал „Dead in the West”, „On the Far Side of the Cadillac Desert With Dead Folks”, „Deadman’s Road”, както и „The War At Home” в комикса „Zombie Tales”, но за съжаление, ние не сме чели нито едно от тези произведения. Все пак знаем за неговия нестандартен стил на писане, отгласи от който може да откриете в страхотния „Bubba Ho-Tep”, и сме сигурни, че от този проект ще излезе нещо наистина интересно.

Засега освен Лансдейл, който ще бъде изпълнителен продуцент, към проекта са се присъединили Деймиън Мафеи („Closed for the Season”) – той ще изпълнява главната роля – Брайън Джеймс Фицпатрик („Throwaway”), който ще режисира, и Маркъс Кох („Sweatshop”, „100 Tears”), който заедно с „Oddtopsy F/X” ще отговаря за специалните ефекти.

Лансдейл се надява снимките на филма да започнат това лято.

Christmas With The Dead

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments