Питър Динклидж

Много време се размотаваме с информацията за филм, който вече се подготвя по романа на Джо Р. ЛансдейлThe Thicket” – криминалният трилър ще бъде продуциран от „Hollywood Gang” и Джани Нунари („Seven”, „The Departed”, „300”). Лансдейл има един куп престижни литературни награди и е известен като майстор в различни жанрове, но в случая екранизирането на творбата му ще зарадва почитателите на тайнствени, ужасяващи истории за убийци.

Романът „The Thicket” е определян като една от най-добрите американски криминални книги, излизала в последните години. Действието се развива в началото на 20 век, в една особена, дива гориста местност в източен Тексас (превърната в национален резерват през 1974), а историята е за сирачето Джак, който трябва да спаси сестра си, отвлечена от Главореза Бил и неговата банда. На помощ идват един сръчен „ловец на глави” от малките хора – Шорти, алкохолизиран гробокопач и умна проститутка. Четиримата тръгват по следите на разбойниците към място, известно като Големия гъсталак (The Big Thicket), където се лее кръв и царува хаос…

И тук стигаме до важното – Питър Динклидж е поел ангажимента да влезе в ролята на Шорти. Актьорът ще поеме и копродуцентски задължения, заедно с мениджъра си Дейвид Гинсбърг и партньора на Нунари – Шанън Голдинг. Все още няма яснота кой ще бъде режисьор на проекта. Самият Динклидж е на мнение, че „историята е изключително оригинална. Образите и светът, в който те живеят, просто изскачаха от страниците пред мен по един особено кинематографичен начин”. Вярваме му на 100% и ще следим за новини, свързани с идеята за тази екранизация.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *