Грег по време на работа

Богът на зловещите гримьори в Холивуд – великият Грегъри Никотеро – е на път да заснеме първия си пълнометражен игрален филм. Режисьорският му дебют вероятно ще бъде обещаващото заглавие ”The Drive-In”, съобщават от AITH. Сюжетът забърква зловеща каша от крясъци, болка, страх и човешки дреболийки, разказвайки ни патологично разтоварващата история на група приятели, набутала се на хорър фест, чийто атракции се оказват нещо повече от художествена измислица и сценична постановка.

Никотеро, който наскоро приключи работата си по мокрия ни сън “The Walking Dead”, e отговорен за някои от най-внушителните кинематографични постижения на латексовите протези, силиконовите израстъци, обезобразените звезди и кошмарните уроди. Филмографията му включва заглавия като “Земята на мъртвите”, “От здрач до зори”, “Двойници”, “Мъглата”, “Ванила Скай” и “Бибрутално”. Освен това грим-маестрото работи и по късометражен проект, озаглавен “United Monster Talent Agency”.

Може би най-любопитното около предстоящия ”The Drive-In” е, че сценарият е адаптация по едноименния роман на жанровия гуру Джо Р. Лансдейл – американски писател, който пише в различни жанрове (научна фантастика, уестърн, трилър, ужаси) и който е носител на множество престижни литературни награди, сред които „British Fantasy Award“, „American Horror Award“, и „Edgar Award“; освен това е печелил цели седем пъти престижния приз „Брам Стоукър“. Голяма част от произведенията на Лансдейл в жанра хорър включват детайлни описания на смърт и насилие, затова писателят се счита за представител на т. нар. splatterpunk (поджанр на хоръра, към който спадат част от творбите на Клайв Баркър, Джон Скип, Крейг Спектър, Греъм Мастертън, Джак Кечъм, Дейвид Шоу и легендарния Ричард Леймън).

Ако не сте чели нищо от Лансдейл, наваксайте. В България, поне доколкото ни е известно, са публикувани само две негови произведения – романът “Батман: В плен на моторите” и новелата “Лятото на бясното куче”, отпечатана в епичния сборник на мрака “999”, издаден у нас в два тома.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *