Чудесен акцент от изминалия уикенд е появата на първи трейлър на един отдавна очакван филм – новото творение на ветерана-режисьор от Хонконг Феликс ЧонGoldfinger (директен превод на оригиналното заглавие), известен още като Once Upon a Time in Hong-Kong. Нямаме търпение да видим отново в действие двамата любими актьори Анди Лау и Тони Люн, прочули се в Азия като „четвъртия“ и „малкия“ от „петте тигъра“ на хонконгската телевизия през 80-те години на ХХ век. Две десетилетия след появата на шедьовъра Infernal Affairs (бързо напомняне, че по първата част от трилогията Мартин Скорсезе направи римейк – наградения с „Оскар“ От другата страна), двамата са отново заедно в история за бизнес, власт и мнооого пари.

„You think you’ll get away with this?“

Рано, късно или още по-късно – всеки в този живот получава това, което е заслужил с действията си. Сюжетът на филма е ситуиран през 80-те години на ХХ век, а в основата му е историята на мулти-милионната корпорация Carrian Group (преименувана във филма на Jiali Group), прочута със светкавичното си разрастване и последвалото тотално сгромолясване на стоковия пазар, съпроводено с гигантски скандал за корупция и измами. За да се стигне до тези разкрития, най-важна заслуга има следователят от Независимата антикорупционна комисия (ролята е поверена на Анди Лау) – 15 години продължава разследването на убийства, ликвидирани милиалди пазарна стойност и профукани милиони за съдебни такси.

В ролята на основателя на фирмения конгломерат е Тони Люн; в актьорския екип са още Саймън Ям, Шарлин Чой, Тай-Бо, Алекс Фон, Филип Кюн, Кар Лок Чин, Ник Форд и др. Както вече отбелязахме, сценарист и режисьор на криминалния трилър Goldfinger е Феликс Чон (Moonlight in Tokyo, Lady Cop & Papa Crook, Overheard 1 – 3, Once a Gangster, The Lost Bladesman, The Silent War, Project Gutenberg). Продуцент е Албърт Юн.

Премиерата по кината в Китай и Сингапур е позиционирана на 30 декември 2023 година. Можем само да се надяваме на шанс да видим любимците си отново заедно на голям екран.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *