Крис Уайц

Постепенно се оформя стратегемата за първия „единичен” филм във вселената на „Star Wars”, който ще бъде режисиран от Гарет Едуардс. След като преди няколко дни предишният сценарист Гари Уита приключи първия драфт и се оттегли, към екипа се присъединява Крис Уайц. Той е познат като съавтор и сърежисьор, заедно с брат си Пол, на адаптацията по Ник Хорнби „About a Boy” (2002), а също и понеже току-що са привършили ангажиментите му към „Пепеляшка” на Disney (и Кенет Брана), студиото лееекинко го е пренасочило в ангажиментите към следващ проект, от който трябва да се изкарат кинти.

Добре е да се има предвид, че Уайц е написал и режисирал „Златният компас”, здрачното „Новолуние” и „A Better Life” от 2011 година, както и че самият той пише своя първи роман, който е (поредната!) постапокалиптична трилогия за младежи; първата книга се нарича „The Young World”, а вторият том „The New Order” ще излезе от печат през лятото.

Освен „сценарното” разместване, почти нищо не се знае за подготвяния филм – имало е кастинг, в който са участвали Татяна Маслани, Фелисити Джоунс, Руни Мара и Кейти Мара. Носят се слухове, че историята ще се върти около група контрабандисти и ловци на глави, които крадат плановете за първата Звезда на смъртта, и че ще се появят Боба Фет и Хан Соло… Това на нас не ни звучи никак интересно, при положение, че могат да се захванат с Оби-Уан Кеноби – и би се получил перфектен „спояващ” филм, ама тази тема вече сме я коментирали

Star Wars”-филмът на Гарет Едуардс трябва да се появи на 16 декември 2016; по другия „spin-off”, на който е дадена зелена светлина, работи Джош Транк.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments