Welcome to New York - Жерар Депардийо

Добре дошли в Ню Йорк. Абел (или Ейбъл, ако предпочитате – на нас ни е трудно да му казваме така, нищо, че това му е името) Ферара е един от малкото кино творци, които могат да се споменават наравно с Уди Алън и Спайк Лий що се отнася до филмовото представяне на Ню Йорк и след кратък флирт с края на света в „4:44 Last Day On Earth”, провокативният режисьор се завръща към любимия си град с изключително любопитния „Welcome to New York”.

Ако кажем, че „Welcome to New York” звучи скандално, няма да е достатъчно точно – да не кажем направо, че ще е „the understatement of the year”. Единственото, което е необходимо да знаете, е, че филмът е базиран върху (вероятните) събития, довели до световния секс-скандал с директора на МВФ Доминик Строс-Кан, а неговата роля се изпълнява от не по-малко скандалния напоследък Жерар Депардийо.

Ако в момента се чудите „е, какво пък толкова”, значи не сте много запознати с филмите и стила на работа на Абел Ферара и какво означава споменаването му в едно изречение с Депардийо и „секс скандал” и трябва да видите първия неофициален трейлър, сглобен с цел продажбата на филма на фестивала в Кан.

Само имайте предвид, че не е много подходящ за гледане в работна обстановка.

Перфектно! Нямаме търпение да гледаме филма. Надяваме се, че няма да изскочи някоя съдебна пречка, която да осуети разпространението му – между другото той вече имаше разни проблеми, които доведоха до напускането на главната актриса – и ще го видим и на някой от големите ни фестивали.

Режисьор на „Welcome to New York” е Абел Ферара („The Driller Killer”„Кралят на Ню Йорк”, „Лошият лейтенант”, „The Funeral”), а в ролите са Жерар Депардийо, Жаклин Бисе, Джон Патрик Бари, Ниома Нкуку, Ана Лакоми, Джеф Гросман и др.

Премиерата се очаква през следващата година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *