Гарет Едуардс ще режисира първия „ Star Wars”

Едва ли дори и най-големите противници на новия „Годзила” могат да отрекат, че режисьорски той беше почти безупречен и именно работата на Гарет Едуардс беше едно от основните неща, които позволиха на филма да надмогне сценарните (а и всички други) недостатъци и, така да се каже, павираха успеха му.

Е, изглежда, че работата му не е останала незабелязана от „големците” в Холивуд, защото The Hollywood Reporter съобщиха новината, която по-късно беше потвърдена и от Star Wars.com с официално прессъобщение, че наред с очаквано завръщане на Едуардс за продълженията на „Годзила”, той ще режисира и първия от подготвяните самостоятелни филми от вселената на „Star Wars”, който се очаква в кината на 16 декември 2016.

В съобщението не става ясно за кой от тримата първоначално известни герои ще бъде филмът – Хан Соло, Боба Фет или Йода, но на базата на слуховете, подкрепени и от информацията, появила се на немския сайт Star Wars Union, която предоставя хронология на очакваните филми от поредицата до 2020 година включително, това би трябвало да е Боба Фет.

В крайна сметка обаче, за който и от героите да се окаже филмът, ние сме сигурни, че Едуардс ще се справи – в „Годзила”, наред с режисьорските си умения, той показа изключително уважение към образа на Годзила и разбиране на неговото естество и наследство и няма причина да смятаме, че няма да е същото със „Star Wars”. А това, според нас, е едно от най-важните неща.

Ето и официалното изявление на Едуардс във връзка с новината. Малко е стандартно, но не можем да му се сърдим, пък и на този етап не сме и очаквали друго.

Откакто гледах „Star Wars” знаех какво искам да правя през остатъка от живота ми – да се присъединя към съюза на бунтовниците! За мен е чест и не бих могъл да съм по-развълнуван от мисията, на която се отправям заедно с Lucasfilm.

Според първоначалната информация, сценаристи на spin-off филмите трябваше да са Саймън Кинбърг и Лоурънс Каздан, но сега името, което се споменава официално, е Гари Уита. Това е и негативната страна от новината, защото филмите, които фигурират в сценарната му биография до момента, са разочарованията „Книгата на Илай” и „Земята: Ново начало”.

Явно Едуардс отново ще трябва да прави чудеса от храброст, за да се пребори с кофти сценарий – що се касае до нас, след като веднъж вече се е справил успешно, ще го направи и отново.

А по въпроса как работата на Едуардс по „Star Wars” ще се отрази на официално потвърдените намерения за „Годзила 2” и „Годзила 3”, ето какво споделя като коментар изпълнителният директор на Legendary Томас Тул:

Талантът на Гарет го прави един от най-креативните режисьори на своето поколение. Планът винаги е бил той да режисира друг филм, преди за започне работа по нов „Годзила”, но кой би могъл да предполага, че това ще бъде „Star Wars” филм? Имаме чудесен план за феновете на Годзила и нямам търпение да видя отпечатъка, който ще Гарет остави върху вселената на „Star Wars”.

Евала на Legendary, че ще го изчакат, а няма да бързат с продълженията. Очаквайте ни с ъпдейти и по двата проекта.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *