Том Хидълстън

Средата на декември очевидно е „сакрална” точка в календара на проекта за екранизация на „Sandman” – именно преди година ви срещнахме за първи път с идеята. Но тъй като тогава се коментираше възможност самият Джоузеф Гордън-Левит да се включи и като изпълнител на главната роля, не сме си и помисляли да се размечтаваме… за други актьорски попълнения. Междувременно стана ясно, че авторът на поредицата Нийл Геймън участва много активно във филмовия творчески процес, както той самият сподели в едно интервю пред Radio Times:

През всичките тези години, вече повече от 25, съм отстоявал мнението си – по-добре да няма филм за Sandman, ако ще се получи лош филм! Радвам се, че до момента съм успял да „защитя” героя, а сега се надявам искрено този филм да стане добър. Екипът е добър. Инстинктът на Гордън-Левит работи добре, той обича материала и иска да остане верен на него.

Геймън споделя подробности и за новия вариант на сценария, който би трябвало да е готов съвсем скоро:

От време на време се включвам активно в работата, минаваме през всичко с Джо, отговарям на най-различни въпроси. Преди няколко седмици ми се обаждат Джо и Дейвид (Гойър), написали са сценария – „Искаме да се направят някои неща и много искаме ти да го видиш. Но не в този вариант. В момента, в който стане готов новия текст, ти ще бъдеш първия човек, на когото ще го покажем!” Очаквам съвсем скоро да го получа, непосредствено преди Коледа. Притеснявам се, разбира се, но имам добро предчувствие за нещата.

По въпроса кой би трябвало да бъде ангажиран за ролята на Sandman, Геймън има предпочитания, макар и двамата актьори да имат „връзки” във вселената на Marvel Studios…

Често се случва да обмисляш проекта, оглеждаш се наоколо и си мислиш: ‘От този актьор би излязъл прекрасен Morpheus’, а после времето минава – и нещата се променят. Имаше момент, в който Джони Деп много пасваше за ролята, но вече е твърде възрастен… Мисля, че когато за първи път видях Бенедикт Къмбърбач в ролята на Шерлок Холмс, си помислих, че той би бил невероятен Morpheus! Почитателите също, защото започнаха да валят рисунки, смесвайки образа на Къмбърбач и героя. А също и Том Хидълстън е възможен избор. Да ви кажа честно, що се отнася до мен – всеки, който има британски акцент и страхотни скули, може да пасне на Sandman!

Е не, сега – да сме наясно! Какво е това лицемерно изказване?! Първо прави „четки” на двама от най-обсъжданите и търсени (сравнително) млади актьори от Острова, а после – от финансови/продуцентски/или-каквито-и-да-е-други-съображения дава „на заден” и би разрешил на всеки да си развява… скулите в екранизацията по поредицата му?! Бива ли така, мистър Геймън? Проявете малко принципност – като например да тропнете по масата и да кажете: „Или Хидълс, или Къмби – иначе няма „Sandman”!” Така за голяма част от die-hard-феновете на двамата актьори ситуацията ще е win-win. При все че каст-ването на Къмбърбач за Доктор Стрейндж вероятно ще отклони бленуванията на Геймън в другата посока, където май не е много ясно какви са бъдещите ангажименти на Том по отношение на лудичкия асгардски бог Локи…

Поредицата „Sandman” има 75 броя, като е издавана от Vertigo (импринт на DC Comics) от 1989 година. Геймън създава нещо като антология на светове-в-световете, фокусирайки се върху алегоричния образ на Dream и неговите братя и сестри, известни като Безкрайните – Смърт, Желание, Отчаяние, Лудост, Разрушение и Съдба (Death, Desire, Despair, Delirium, Destruction and Destiny). Джоузеф Гордън-Левит ще режисира филма, по сценарий на Джак Торн и Дейвид Гойър. Все още не е ясно кога да го очакваме на кино, но бъдете спокойни – ще следим много внимателно за ъпдейти на информацията!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *