Прелюдии и ноктюрни” – това е очакваното име за първата колекция от истории за Sandman, която ще се появи на голям екран, продуцирана (+вероятно режисирана и изиграна) от Джоузеф Гордън-Левит. Работата по поредицата на Нийл Геймън ще е част от новия стремеж на Warner Bros. да предложат адаптации на комиксите от вселената на DC.

Дейвид Гойър предлага сценарния погледа към Sandman пред Warner, но все още не е ясно дали ще се включи в екранизацията с друга, освен продуцентската роля. А ето какво споделя в интернет-пространството самият Гордън-Левит:

„Ladies and gentlemen, I’m incredibly honored to be working with David Goyer, Warner Bros, and @neilhimself on SANDMAN. #Prelude

Според сюжета главният герой Dream или Морфей (антропоморфна персонифисация на сънищата) е освободен от 70-годишното си пленничество и попаднал в съвремието ни, жадува отмъщение, трябва да изгради отново владенията си и да си възвърне силата. Постепенно Dream се трансформира от жестоко създание в трагичен герой, а сюжетът преминава от черен хорър-комикс в сложна фентъзи-история. В нея присъства и една ужасяваща част, наречена „24 Hours”, в която един луд използва силата на Dream върху хора, приклещени в крайпътен ресторант.

След дебюта си зад камерата „Дон Джон”, който според спецовете-очевидци е прекрасно начало, на Джоузеф Гордън-Левит му предстои вечното изпитание „втори филм” и ние не бихме имали нищо против да го видим как се пробва в комикс-въртележките. Ясно е, че трябва да пипа внимателно, защото не е лесно да се удовлетворяват очакванията на зрители-фенове.

Геймън съживява творението на Джок Кърби и Джо Саймън от средата на 70-те години – историите са издавани от 1989 до 1996 година и „новият поглед” на автора дори е удостоен с включване в списъка с бестселъри на New York Times. Waitin’ to see…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments