Преди три месеца ви споделихме, че Джон Карпентър е завършил работата по нов сериал за Peacock със заглавие Suburban Screams. Новината, която изненада всички фенове на режисьора, дойде лично от него. Тогава нищо друго не се знаеше освен, че подобно нещо съществува, ще бъде в антологична форма и в жанра на истинските престъпления (true crimes).

През изминалите дни мистерията най-после беше разбулена. Вече разполагаме не само с информация за формата и сюжета, но също така и с кратък трейлър. John Carpenter’s Suburban Screams, както е пълното заглавие на сериала, наистина ще бъде представен под формата на шест епизода, всеки разказващ една истинска история. Тези истории ще бъдат поднесени от оцелели жертви на въпросните насилствени събития, а самото действие ще бъде пресъздадено, както е традицията в този жанр. Самият Карпентър ще е отговорен за режисурата на един от епизодите и също така ще композира музиката.

Вижте и въпросната кратка реклама:

Виждаме много познати и клиширани тропи от хорър жанра и се надяваме не само Джон Карпентър, но и останалите режисьори да са подходили правилно към материята. Стискаме палци да не получим поредното скучно клише. Другите имена, които ще седнат на режисьорския стол, са Джордън Робъртс, Мишел Латимър и Ян Павлаки.

Ето и официалното описание:

John Carpenter’s Suburban Screams ще е хорър антология, родена от въображението на легендарния режисьор, сценарист и продуцент Джон Карпентър. Сериалът ще изследва мрачните тайни и неописуемото зло, което понякога се крие под повърхността на потопените в слънчеви лъчи улици, перфектно окосени ливади приятелски настроени съседи в предградията. Всеки епизод ще се фокусира върху една ужасяваща истинска история, разказана от хората, които са я преживели. Техните разкази ще бъдат пресъздадени чрез възстановки, снимки и изрезки от вестници, както и архивни кадри. Така ще се комбинират визуалният език на хорър жанра с инструментите на документалното кино, създавайки една уникална страшна атмосфера за зрителите.

Премиерата е насрочена за 13 октомври тази година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *