Кейт Бланшет

Ако случайно не сте разбрали, игралното осъвременяване на класически приказки е много модерно. Вече видяхме „Алиса в Страната на чудесата”, „Оз: Великият и могъщият”, „Снежанка и ловецът”, „Огледалце, огледалце”, „Джак, убиецът на великани” и „Господарката на злото”, а тепърва ни предстоят „Into The Woods” на Роб Маршал, „Pan” на Джо Райт, „Little Mermaid” на София Копола, „The Jungle Book” на Джон Фавро и „Beauty And The Beast” на Бил Кондън.

Конкретната ни новина обаче е посветена на „Пепеляшка” („Cinderella”) на Disney, за който не сме писали нищо от края на 2012, когато разбрахме, че Кейт Бланшет ще влезе в ролята на мащехата. Тогава за режисьор все още се спрягаше Марк Романек, който в последствие бе заменен от Кенет Брана (който напоследък го раздава комерсиално), а главната роля на Пепеляшка все още не беше попълнена – в крайна сметка тя се падна на Лили Джеймс („Имението Даунтън”, „Гневът на титаните”).

За разлика от голяма част от осъвременените приказки, които напълно трансформират познатите ни истории, „Пепеляшка” („Cinderella”) до голяма степен запазва класическата приказка такава, каквато я познаваме. Разбира се, има промени, но те не изискват да се запознаваме допълнително със сюжета. Вижте трейлъра.

Радва ни това, че Disney залагат на класиката и няма някакви допълнителни фентъзи изгъзици, а визията не е мега-дизайнерска (има си „красоти”, но те са си част от приказката). Въпреки това не сме особено доволни от видяното. Можем да споменем едно-две неща, които не ни допадат, като самата Пепеляшка например (нещо не ни радва това момиче), но смятаме, че вместо да си търсим причини, по-честно е да кажем, че това просто не е нашият филм. Като цяло, не е и нашата приказка. Бихме му дали шанс заради Кенет Брана, винаги отличната Кейт Бланшет и Ричард Мадън, по когото имаме „а man crush”.

Лили Джеймс

плакат

плакат

Режисьор на „Пепеляшка” („Cinderella”) е Кенет Брана, а в ролите са Лили Джеймс, Кейт Бланшет, Ричард Мадън, Хелена Бонъм Картър, Хейли Атуел, Бен Чаплин, Софи МакШера, Холидей Грейнджър, Дерек Джакоби, Стелан Скарсгард, Нонсо Анози и други.

Премиерата е 13 март 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Поредният микровълнов конвейерен пешеходен филм, обречен на забвение.