Джон Мактиърнън

Ето една изключително приятна новина. Variety съобщават, че режисьорът на класиките „Хищникът” и „Умирай трудно” – и наш голям любимец – Джон Мактиърнън е подписал договор с Hannibal Classics да застане начело на полицейския екшън-трилър „Red Squad”. Мактиърнън трябва да започне работа по проекта веднага след като излезе от затвора, където кара едногодишна присъда за лъжесвидетелстване по делото на Антъни Пеликано за подслушването на продуцента Чарлс Роувен.

За сценария на „Red Squad”, който е дело на Кам Кенън и Хорхе Суарес, не се знае много, освен че става въпрос за бивш DEA агент и неговия екип от наемници, които са изпратени в граничен мексикански град, за да неутрализират нарко-бос. Ако не ви звучи много оригинално, ще кажем само, че то и екшън за полицай, който навръх Коледа се изправя срещу група немскоговорящи терористи, завзели етаж от небостъргач в Ел Ей, не звучи свръхвълнуващо, ама всички знаем как добре се получи.

На този етап няма какво толкова да коментираме, освен че адски много се надяваме този път на Мактиърнън да му се получат нещата, а не да се повтори случая с „Killing Season” (в началото известен като „Shrapnel”), от който трябваше да се оттегли заради проблемите си. И извън конкретната новина, струва ни се, че Fox трябва да му дадат да режисира евентуалния „Умирай трудно 6”, с който да изтрие огромния срам, който беше „Умирай трудно: Денят настъпи” и да приключи поредицата „on a high note”.

Като големи фенове на Джон Мактиърнън ще следим развитието на „Red Squad” с интерес, така че очаквайте ни с новини, ако има такива, разбира се.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *