Покрай яростното развитие на технологиите, киното също не изостава и тепърва предстои да видим каква ще бъде следващата крачка за разказаните на екран истории. Един от големите иноватори в този сектор е любимият ни Стивън Содърбърг, който освен, че се е нагърбил с няколко проекта (Logan Lucky”, снимания  iPhone „Unsane“ и шпионския „Secrecy World”) довършва амбициозния „Mosaic” в сътрудничество с HBO.

В интерактивния експеримент/сериал ще видим Шарън Стоун, а според това, което знаем до момента, очакваме, една от ранните крачки в разчупването границите на киното и въвличането на зрителя в действието. Покрай самата история не се знае почти нищо. Екипът ще заснеме множество варианти, като след това зрителите ще могат (вероятно чрез приложение) да избират накъде искат историята да поеме. Вчера научихме повече подробности от самия Стивън Содърбърг. Ето какво сподели режисьорът:

Ще бъде достъпно за телефона ви. iPad, desktop, Apple TV, всичко. В началото мислехме да е само iOS, но след дълга поредица разговори, преценихме, че няма смисъл след като ще изграждаме нещо подобно да не включим Android или desktop. Приложението ще е безплатно. Така че си отделете време, защото ако изгледате всичко, ще са ви необходими седем часа и половина. Бях напълно наясно от самото начало, че това ще е като пещерна рисунка и хора след мен ще развият технологията. Опитах просто да разкажа история. Ед Соломон, който написа „Mosaic” има друго нещо, което разработва и което ще бъде много по-комплексно.

Содърбърг поясни как ще работи самото приложение и даде някои подробности около жанра и историята:

Сваляте приложението и първата глава започва. В нейния край получавате възможност да завиете надясно или наляво и след това просто продължавате. Има няколко компании, които се заиграват с подобен разклоняващ се наратив.

Историята се завърта покрай убийство. Не е толкова мистерия. Има два времеви периода. Единият се развива в съвремието, другият е четири години по-рано. Случаят с убийството, което всички са мислели, че е разрешен, излиза отново с интересни резултати. Така че се връщате напред и назад, зависи кого искате да следвате. Изглеждаше ни като история, която би спечелила от подобна мултивселенска перспектива. Писането на финала беше доста пипкаво. Гигантската дъска, която с Ед имахме беше истински head-scratcher.

В допълнение научихме, че „Mosaic” ще получи втора версия, която ще бъде излъчена като малък сериал по HBO:

Ще има линеарна версия с епизоди, която трябва да се появи по HBO следващия януари. Предложих на телевизията възможността да го направим и линеарно, защото имах нужда от повече пари, за да развия технологията. Обадих им се и казах, че имам доста останал материал, който няма да се събере в приложението. Казах им, че имам шестчасова версия, разделена на епизоди, която може да е отделно нещо и те казаха: Абсолютно!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *