Красавицата и звяра

Ако френската пълнометражна игрална версия на „Красавицата и звяра” на Кристоф Ганц не ви е била достатъчна, не се притеснявайте, Disney са ви подготвили своя. Режисьорът на „Мечтателки”, „The Fifth Estate” и финала на „Здрач”-ната сага (като тази последната информация тенденциозно се стремим да я държим извън полезрението си) Бил Кондън наскоро получи задачата да пренесе на екран историята на Бела и Звяра, като опции за кастинг-вариации тепърва предстоят.

Disney не се свенят да използват всички познати сюжети, за да ре-генерират стари истории в нови опаковки. Догодина се очаква „Пепеляшка”, предстои и „Алиса в Огледалния свят” през 2016, както и „Книга за джунглата”, така че очевидно съвсем в реда на нещата е да се „оживи” де що има и се сетят като рисувана фабула. Не забравяйте – анимациите на Disney винаги са имали огромен (и Оскаров!) успех, затова може да ги отръскаме от прахта на времето и да ги адаптираме за новите, екшън-поколения!

Задачата да се занимае със сценария на този етап е поставена на Еван Спилиотопулос, който има в актива си „Камбанка и изгубеното съкровище” и доста други Дисни-филмчета, разпространявани директно на видео пазара. Преди около година витаеха слухове, че сценариста на „Транс” Джо Ахърн е поеме сценарната отговорност – и тогава проектът беше кръстен кратко и категорично „The Beast”. В момента нещата около бъдещия филм търпят развитие и понеже живо се интересуваме как се движи златният поток монетки, които се изсипват в касичките на Disney, ще ви държим в течение…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *