Кейт Бланшет

След като Холивуд приключи с „дуела” между Джулия Робъртс и Чарлийз Терън, очевидно е време за друга „принцесна” история. Все още неназованата нова история на „Пепеляшка” ще бъде режисирана за Disney от Марк Романек („Never Let Me Go”) и като първи избор за ролята на злата мащеха ще бъде уговаряна Кейт Бланшет. Сценарият бил написан още през 2010 година от Алин Брош Маккена („Дяволът носи Прада”), наскоро е преработван от Крис Уейтс („About a Boy”), а продуцент ще бъде Саймън Кинбърг („X-Мен”).

И да не си помислите, че не се очертава ново съперничество? Universal май също ще правят филм за Пепеляшка, като са направили уговорка с Ан Пийкок да направи втори драфт по сценария на Майкъл Дохърти, но за момента няма никакви новини от този „лагер”. И нали не сте забравили, че междувременно Анджелина Джоли ще поеме главната роля в подготвяната „трактовка” на историята за Спящата красавица от името на Злодеида – именно така ще се нарича поредната приказна авантюра на Disney, с очакване за добра финансова възвращаемост. При такива имена – все пак – зрителският интерес е до голяма степен гарантиран! Само трябва да стане ясно кога Кейт ще успее да вклини образа „зла мащеха” в изпъстрения с ангажименти график? О – и още един важен детайл: коя ще играе Пепеляшка?

Три момичета засега са успели да „обуят стъклената пантофка” и решението вероятно ще бъде взето между родената в Ирландия Сърша Ронан („Изкупление”, „Hanna”, „The Host”), британката Габриела Уайлд („Тримата мускетари”) и Алисия Викандер от Швеция („A Royal Affair”). И трите имат ангажименти през 2013 година – Ронан ще участва във филма на Уес Андерсън „Grand Budapest Hotel” и в историческата драма на Working Title „Mary Queen of Scots”; ще видим Уайлд в римейк-адаптацията на Кимбърли Пиърс по Кинг „Кери” и в независимият филм „Squatters”, заедно с Ричард Драйфус. Викандер се снима в „Anna Karenina” на Джо Райт и ще я видим догодина в „The Seventh Son” на Сергей Бодров, редом с Джеф Бриджис и Джулиан Мур.

Която и да изберат (и без да се влияем от личните си пристрастия към Ронан!), ние ще гледаме филма дори само заради неотразимата Бланшет! Когато – тогава.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. ????? Божке…
    все едно слушам новина за нов турски сериал тръгващ по телевизията….