Фаза 3

Мислихме си, че в близките месец-два най-голямото събитие от света на Marvel ще бъде чудесният първи трейлър на „Avengers: Age of Ultron”, но се оказа, че сме грешали. Вчера, само няколко седмици, след като Warner оповестиха плановете си за комиксовата им киновселена до края на 2020, на специално събитие в El Capitan Theatre в Холивуд, Disney и Marvel разкриха премиерните дати и заглавията от така наречената „Трета фаза” от филмовата им вселена:

Captain America: Civil War” (6 май 2016)

Doctor Strange” (4 ноември 2016)

Guardians of the Galaxy 2” (5 май 2017)

Thor: Ragnarok” (28 юли 2017)

Black Panther” (3 ноември 2017)

Captain Marvel” (6 юли 2018)

Inhumans” (2 ноември 2018)

Avengers: Infinity War” – Част I (4 май 2018), част II (3 май 2019)

Явно Ant-Man официално ще е последният филм от „Втора фаза”, а не първият от „Трета”, както се смяташе в началото. Не че това има кой знае какво значение…

Ето малко повече подробности:

Captain America: Civil War

Капитан Америка

Официалното име на „Капитан Америка 3” е „Captain America: Civil War” и както вече знаем (и както показва заглавието), той ще е базиран на популярната „Civil War” арка, в която приетият закон за регистрация на супергероите (задължаващ всеки, който притежава свръх-сили, да бъде регистриран от щатското правителство) изправя един срещу друг Капитан Америка и Железния човек.

Това, с което разполагаме като допълнителна информация, е, че Себастиан Стан ще се завърне като Бъки Барнс/The Winter Solder и тук за първи път ще видим Чадуик Босман като Черната пантера, който – както вече сте видели – през 2017 ще се сдобие със свой собствен филм. Но за това след малко.

След големия успех на „Капитан Америка 2Антъни и Джо Русо се завръщат като режисьори, а сценаристи ще бъдат Кристофър Маркъс и Стивън МакФийли.

Премиерата е 6 май 2016.

Doctor Strange

Doctor Strange

Големите очаквания при съобщаването на „Doctor Strange” бяха дали Бенедикт Къмбърбач ще бъде потвърден за главната роля, но уви това не се случи – за да разберем кой ще се превъплъти в ролята на доктор Стивън Стрейндж, ще трябва да почакаме още малко.

Според Кевин Файги идеята за „Doctor Strange” е „той да отвори ново кътче във филмовата вселена”, с която Marvel да влезе в „света на паралелните измерения.” Във филма Стрейндж претърпява инцидент, в който губи ръцете си и това води до „обучението му при Древните, което му позволява да проникне в света на свръхестественото. А в този свят, свръхестественото включва всичко от квантовата механика до струнната теория.”

Файги споделя още, че режисьорът Скот Дериксън „ще създаде визия, която не сме виждали в нито един филм на Marvel до момента и да се надяваме, не сме виждали въобще. В който и да е филм.” Да се надяваме, че и сценарият на Джон Спейтс ще бъде интересен.

Премиерата е 4 ноември 2016.

Guardians of the Galaxy 2

Пазителите на галактиката

Добрата новина е, че ще видим „Guardians of the Galaxy 2” („Пазителите на галактиката 2”) няколко месеца по-рано от предвиденото – първоначално обявената дата беше 28 юли 2017, а сегашната е 5 май 2017, а лошата е, че засега няма никакви подробности за филма, извън това, че Джеймс Гън ще се завърне като сценарист и режисьор.

Очаква се всички главни актьори от първия филм да се завърнат – Крис Прат, Зоуи Салдана, Дейв Батиста, Брадли Купър и Вин Дизъл.

Премиерата е 5 май 2017.

Thor: Ragnarok

Thor: Ragnarok

Като изключим развлекателната страна, „Тор: Светът на мрака” беше разочароващ, но по всичко изглежда, че Marvel ще ни се реваншират с „Thor: Ragnarok”.

„Това е много важен филм за Фаза 3” – споделя Файги. – „Планираме да отведем Тор на съвсем друго ниво. Филмът започва там, където оставяме Тор в „Avengers: Age of Ultron” и се отразява на всичко, което идва след това”.

Файги споделя още, че от сега до премиерната дата на филма, задачата им ще бъде да образоват света какво точно означава Рагнарок (или Рагнарьок, ако предпочитате) и намеква за значението му като края на света, а не за клонинга на Тор. Макар че и тази линия не е изключена – като нищо, Тор ще „умре” в края на „Avengers: Age of Ultron” (в трейлъра има един загатващ кадър) и тук ще видим именно клонинга му. Но това са спекулации.

А, да. Съвсем официално Том Хидълстън ще се завърне като Локи. Ако сте момиченце, може да започнете да пищите сега.

Премиерата е 28 юли 2017.

Black Panther

Black Panther

Кевин Файги никога не е крил любовта си към „Black Panther”, Marvel отдавна планираха самостоятелен филм за героя и ето, че той най-накрая е факт. Извън обявяването на филма, другата голяма новина от вечерта е, че в ролята на Пантерата ще влезе Чадуик Босман, който според Deadline е подписал договор за 5 филма – първият от които ще е споменатият по-горе „Captain America: Civil War”, където ще е първата поява на героя редом до Капитан Америка и Железния човек.

Ето какво споделя Босман пред Крис Еванс и Робърт Дауни-син за възможността да играе с тях: „Аз съм благословен да бъда част от вселената на Marvel и да работя с вас и нямам търпение да правим магия заедно”. Разбираме, че е развълнуван човекът, но не е нужно от евтини клишенца.

Наред с всички новини, Marvel разпространиха и тийзър постер на филма, който определено не изглежда зле. Вижте го.

Bleck Panther - коцептуално

Ето и думите на Файги по адрес на филма: „Black Panther е един от най-интересните герои в историята на Marvel. Нещо, което вече ви показах днес, съдържа скрита препратка, водеща директно към „Black Panther”. Той е нещо като принц, може да стане и нещо като крал. Като цяло филмът е за това как изолираната страна Уаканда се сблъсква със света. От това може и да излезе нещо добро, а може и да не излезе.”

Премиерата е 3 ноември 2017.

Captain Marvel

Капитан Марвел

Всички очакваха, че „Черната вдовица” ще е първият женски комиксов филм на Marvel, но ето, че тази чест се пада на „Captain Marvel” – в това превъплъщение на образа, Капитан Марвъл ще бъде Керъл Данвърс, която преди това е известна като мис Марвъл.

Файги коментира: Подготвяме филма почти толкова отдавна, колкото и „Doctor Strange”, от преди „Пазителите на галактиката” и едно от ключовите неща беше да решим какво точно искаме да правим с него. Приключенията на  Керъл Данвърс ще бъдат реалистични, но силите ѝ са част от фантастичния свят на комиксите.”

Засега няма никакви други подробности за филма – нито за режисьор, нито коя актриса ще влезе в главната роля.

Премиерата е 6 юли 2018.

Inhumans

Inhumans

Inhumans” ще бъде 20 филм на Marvel и ще представи „тонове нови герои”. Тези герои ще имат нови сили и ще „подобрят и разширят филмовата вселена”

Inhumans са раса от суперчовеци, които се появяват за първи път във „Фантастичната четворка”, но както можете де се досетите, тук нещата няма да са свързани с „четворката”, тъй като филмовите права за тези герои са притежание на Fox. Как тогава ще бъде създаден света на Inhumans? Ето какво казва Файги:

„Очевидно аз знам много за Inhumans. Как те се вписват във вселената… може да разберете по-рано, отколкото очаквате. честно. Вече споменах в презентацията за следи, които водят до Черната пантера, които водят до Уаканда – следи, които вече сте виждали и които много, много скоро ще виждате. Подобно, с Inhumans може да се появят скрити връзки, преди да се осетите. Дали тези връзки включват „Фантастичната четворка”? Не. „Inhumans” ще се вписва във вселената, такава каквато съществува в Marvel Studios.”

Премиерата е 2 ноември 2018.

Avengers: Infinity War

Отмъстителите

Кулминацията на „Трета фаза” ще бъде „Avengers: Infinity War”, който се очертава толкова епичен, че ще бъде разделен на две части (пък и нали трябва да се печелят пари за фазa N+1).

„Винаги сме имали план, още от когато Ник Фюри влезна при Тони Старк и му каза, че той е част от по-голяма вселена. „Avengers: Infinity War – Part I” е началото на кулминацията на всичко, което е сме правили преди това.”

Дори и само по подзаглавието „Infinity War”, човек може да се досети, че във филмът ще става въпрос за Infinity Stones, които сме виждали в предишните филми: Тесеракта („Капитан Америка” и „Отмъстителите”), Етера („Тор: Светът на мрака”) и Кълбото („Пазителите на глактиката”). Изглежда, че Танос, най-накрая ще се добере до тях и вече няма да е в сянка, а ще изиграе ролята на най-големия злодей.

Всичко това бе потвърдено и от специалното тийзърче, което Marvel пуснаха на презентацията. Вижте!

Премиерите са 4 май 2018 за част I и 3 май 2019 за част II.

Като бонус решихме, че тук можем да представим най-новият удължен трейлър на „Avengers: Age of Ultron”, който включва откъс, в който Отмъстителите се забавляват с  „недостойността” си да вдигнат чука на Тор. Забавата им обаче е прекъсната от появата на „крийпстъра” Ултрон.

Черната вдовица и Хълк

За съжаление, за сега се разминаваме със соло филмите за Черната вдовица и Хълк, но винаги остава надеждата да ги видим в „Фаза четири”. Не ни се мисли обаче кои години ще са това и на колко ще сме ние, защото се депресираме. Ето какво има да каже Файги по темата.

„Черната вдовица не би могла да бъде по важна за Отмъстителите, но също както и Хълк, главните им роли ще бъдат във филмите за „Отмъстителите”. Ролята и в „Avengers: Age of Ultron” е много, много голяма и допълнително развива образа ѝ. Плановете, които имаме за нея във следващите части от сагата „Отмъстителите” са много големи и тя е основна част от тези филми. Затова, вместо да я извадим и да направим някоя предистория, каквато не сме правили досега, ние се възползваме от натрупания момент и продължаваме напред с историята на филмовата ни вселена, от която Вдовицата е ключова част.” Явно същото важи и за Хълк.

За повече подробности за филмите и за презентацията изгледайте цялото представяне на филмите, както и последвалото интервю с Кевин Файги. Преди да ги видите обаче, ето още един допълнителен бонус, който идва под формата на първият ни поглед към новия сериал на Marvel, посветен на Агент Картър, която познаваме от „Капитан Америка” и продължението му.

http://www.youtube.com/watch?v=X8lUCbRi6QQ

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Тези така са си опекли баницата занапред, че не се вижда кога ще им спрат огромните печалби… А потенциал имат още много

  2. Жалко, че в крайна сметка „Inhumans“ ще е аут, но дори и без него графикът е прити импресив.

    1. А какво беше официалното им изявление, защо го скипнаха