Black Panther

Преди време пуснахме новина, в която президентът на „Marvel Studios” Кевин Файги говoри за настоящите и предстоящи проекти на студиото. Там, само с една дума бе споменат „Black Panther”, към когото (заедно с Dr. Strange и Luke Cage) Файги не скрива любовта си.

Сега от Heat Vision съобщават, че „Marvel” официално са наели сценарист, който да направи опит с пренасянето на героя на екран. Неговото име е Марк Бейли и, което е доста интересно, той няма почти никакъв опит с големите холивудски продукции (и въобще художествените образи като цяло), защото се занимава предимно с документалистика. Филмографията му включва заглавия като „Thank You, Mr. President: Helen Thomas at the White House”, „Pandemic: Facing AIDS” и „A Boy’s Life”. Наскоро той приключи и сценария на екранизацията по non-fiction книгата „The Last of the Tribe: The Epic Quest to Save a Lone Man in the Amazon” – проект, с който се свързва името на Дъг Лаймън.

Честно да ви кажем, на нас това ни звучи добре, тъй като смятаме, че Бейли може да предложи нещо наистина интригуващо и различно от обичайния подход при екранизирането на комикси.

Black Panther” е създаден от легендите Стан Лий и Джак Кирби и дебютира в издание на „Фантастичната четворка” от 1966 г. Той е първият чернокож супер-герой, който придобива широка популярност в по-големите и популярни американски комикси и изпреварва с няколко години появата на други от по-известните чернокожи герои като Luke Cage, FalconStorm и Blade.

Изглежда, че апетитите към екранизирането на „Black Panther” не са от вчера, но ситуацията с правата му е толкова объркана, че е трудно да проследим кога, кой и как се е пробвал с задачата. Знаем само, че от 2005 г. героя отново е в ръцете на „Marvel” и те ще се понапънат този път наистина да го видим на екран. Що се касае до Уесли Снайпс, който от години бе свързван с проекта, поради присъдата му от 3 години затвор, едва ли ще го видим в ролята.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *