Преди броени дни представихме „The Good Lie” на Рийз Уидърспун и споменахме, че ще очакваме да я видим в „Wild” – новия филм на Жан-Марк Вале (режисьора на „Dallas Buyers Club”) – и ето, че вече имаме възможност да видим първия трейлър. Удивителна актриса от нейния калибър е способна да действа по „хамелеоновски” и да се радва на възможност (дръзко) да избира всякакви роли. Въпреки привидната „захарна” предвидимост на сюжета – жена, която въпреки трудностите в живота си, успява да преоткрие себе си, актьорското изпълнение на носителката на Оскар със сигурност ще бъде факторът, който ще накара киноманите да понапълнят киносалоните. Или не сте на същото мнение?

Мемоарите на Шерил Стрейд са в основата на „Wild”. Рийз Уидърспун поема тази биографична роля, за да разкаже как след смъртта на майката и разрушаването на брака на Шерил, тя е съкрушена и решава да потегли – сама, пеша и без предварителна подготовка, по един от популярните туристически маршрути в Съединените Щати Pacific Crest Trail. Той преминава през доста диви, защитени местности по тихоокеанското крайбрежие, от границата с Мексико до границата с Канада.

Каквото и да се говори за дългогодишната липса на сериозни роли в кариерата на актрисата, Уидърспун винаги е обичала предизвикателствата, а тази героиня може би е била особено интересна именно със стремежа и да не се подчинява на ограничения и предразсъдъци. Поне така изглежда от трейлъра. Ще се радваме да видим резултата, особено режисиран от Вале.

плакат

Освен Рийз Уидърспун в актьорския я екип на Wildса още Лора Дърн, Чарлс Бейкър, Томас Садоски, Габи Хофман, Кевин Ранкин и Майкъл Хюсман. Автор на сценария е Ник Хорнби, а Fox Searchlight планират да пуснат филма на екран на 5 декември. Нищо чудно преди това да успее да се появи на някои фестивали от есенния кръг…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *