Райън Джонсън - „Star Wars – Episode VIII”

На това му казваме приятна изненада. След като Disney се спряха на режисьори (в лицето на Гарет Едуардс и Джош Транк) за първите два самостоятелни филма от предстоящото филмово разширение на вселената на „Star Wars” – в центъра на което е новата трилогия, стартираща с „Епизод VII” на Дж. Дж. Ейбрамс, беше само въпрос на време да разберем и кой ще застане начело на „Епизод VIII”, който (ако бъде спазен планът да имаме по един „Star Wars” филм всяка година) би трябвало да се появи в кината през 2017-та.

Deadline и THR съобщават, че това ще е любимият ни Райън Джонсън („Brick”, „Looper”, „Breaking Bad”), който освен че ще режисира, ще се нагърби с написването на сценария и ще нахвърли идеи за посоката на историята в последния филм от трилогията „Епизод IX”.

Няма как да скрием радостта си от този избор, тъй като, както вече казахме, Джонсън ни е голям любимец – за нас той е един от най-талантливите и оригинални режисьори, работещи в момента, а „Looper” е една от най-интелигентните фантастики от последните няколко години. Но сме малко изненадани, тъй като той беше споделил, че не изпитва творчески порив да работи с чужди теми и идеи, а предпочита да работи по свои оригинални проекти. Явно (да се надяваме) са му обещали известна творческа свобода.

Харесва ни още, че за разнообразие той е режисьор, на който не му е мечта да режисира „Star Wars”, откакто е навършил еди-колко-си години. Ето един негов цитат по повод филмите мечти.

„Нямам някакъв проект-мечта. Мечтата ми е да направя следващия си филм. Разбрах, че това е единственият начин, по който аз мога да работя.”

Това не означава, че Джонсън не харесва поредицата и като малък не се е вдъхновявал или пък не осъзнава отговорността, с която се нагърбва. Коментарът, който той разпространи в туитър, е достатъчно красноречив. Той е под формата на видео клип (от класиката „The Right Stuff”) и по наше скромно мнение е „priceless”!

http://www.youtube.com/watch?v=o9iP2WEvq2s

Последно искаме да кажем едно евала на Disney, че подхождат към „Star Wars” внимателно и с мисъл, спирайки се на наистина талантливи хора, доказали своя творчески талант, вместо да наплякат Лен Уайзман, Пол У. С. Андерсън или някой друг занаятчия от техния калибър и да си приберат парите от боксофиса, без да им дреме от нищо.

Според нас, в основата на този подход е директорът на Lucasfilm Катлийн Кенеди – както знаем, тя самоинициативно и доста дълго време убеждава Ейбрамс, че именно той е най-подходящият човек, който да застане начело на „Епизод VII”. Смятаме, че не е нужно да ви изреждаме заглавия от филмографията ѝ, за да илюстрираме качествата ѝ на продуцент.

Повече подробности за предстоящия „Епизод VII” и „Star Wars” като цяло можете да откриете в новините ни до момента.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *