Райън Джонсън

Само три филма и няколко ТВ епизода и Райън Джонсън вече премина от категорията „обещаваща млада надежда” право в „един от най-добрите млади режисьори на Холивуд”. Разбира се, не е чак толкова абсурдно, като се вземе предвид че трите филма са „Brick”, „The Brothers Bloom” и отличният „Looper: Убиец във времето”, а ТВ епизодите са от „Breaking Bad” (досега сме гледали два, а един предстои във финалния сезон и въпреки че режисьорът отказва да сподели подробности, потвърждава че последните 8 епизода ще са „tremendous”). Сега научаваме, че Джонсън подготвя следващия си проект и добрата новина за гийкове като нас е, че отново става дума за фантастика.

За съжаление, нямаме кой знае каква информация, но това, което /Film споделят, е достатъчно обещаващо:

В момента Джонсън пише следващия си филм и макар и да остава в жанра на „Looper: Убиец във времето”, новият проект трябва да е много различен и „по-киберпънк”.

Това е всичко засега, но след като в момента се пише сценарият, може би е прекалено нагло да искаме повече.

Едно е сигурно и това е, че проектът е нов и не става дума за екранизация или нещо подобно. Освен че Джонсън удържа на всички холивудски предложения, които винаги заливат младите режисьори с успешен дебют, той сподели с The Playlist миналото лято, че колкото и да хареса някоя книга или комикс, никога не си казва „Уау, искам да го направя на филм”:

„Това е моето лично мнение. Нямам някакъв проект-мечта. Мечтата ми е да направя следващия си филм. Разбрах, че това е единственият начин, по който аз мога да работя.”

Ще ви държим в течение с развитието на тази неозаглавена киберпънк фантастика (ако има такова, разбира се; стискаме палци). А е много възможно в скоро време Джонсън да премине от фантастика към фентъзи – той е приятел с Дан Уайс и Дейвид Бениоф (по неговите собствени думи) и досега не е режисирал епизод на „Игра на тронове”, защото е нямал време покрай „Looper”, но се надява и това да се случи. Може би в 4 сезон, който беше потвърден – съвсем очаквано и разбираемо – тази седмица след премиерата на трети? Ще видим.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *