„The church of Batman The Redeemer needs you!”

Чичко ви Тери Гилиъм е на път да започне работа по най-новия си проект, който ако щете вярвайте, е печално известният „Дон Кихот” (да бе, ще кажете вие и ние напълно ще ви разберем), докато ние все още очакваме да видим последния му филм – звучащия и изглеждащия доста обещаващо „The Zero Theorem”, който следим вече няколко години.

The Zero Theorem беше показан за първи път през септември миналата година във Венеция и по принцип, ако толкова време след премиерата все още не сме гледали филма, вече губим надежда, че ще го видим на голям екран, но случаят не е такъв, защото разпространението му е малко странно и все още му предстои дебют в доста (при това не малки) държави, така че и ние имаме шансове.

Във връзка с предстоящата премиера на филма във Франция, получаваме един нов международен трейлър, който не ни радва чак толкова, колкото първият, който видяхме, но все пак не е никак лош. Вижте го и стискайте палци да видим и трейър с „официални български субтитри”.

Коен Лет живее в Оруелски корпоративен свят, където „mancams” са многобройните очи на загадъчна фигура, позната единствено като Management. Той работи над решението на странна теорема и живее като отшелник в дома си – съсипан от пожар параклис. Само две неща нарушават изолацията и работата му – неочаквани визити от похотливата Бейнсли, която го изкушава с „tantric biotelemetric interfacing” (виртуален секс), и Боб. Боб е гениалният и непокорен син на Management, който завързва истинско приятелство с Коен, въпреки че посещенията му са идея на Management – начин да разсейва и следи Коен, който се опитва да разреши сложната теорема. Боб създава „inner-space” костюм, с който Коен да пътува към същността си и да разкрие тайните и истината в собствената си душа. Защото там се крият отговорите, които и той и Management търсят. Този костюм и съпътстващият го компютър ще направят инвентаризация на душата на Коен и така или ще докажат или ще опровергаят Нулевата теорема.

Режисьор на „The Zero Theorem” е Тери Гилиъм, а в ролите са Кристоф Валц, Мат Деймън, Тилда Суинтън, Дейвид Тюлис, Бен Уишоу, Питър Стормаре, Мелани Тиери, Лукас Хеджес, Санджийв Баскар и др.

Британската премиера на филма беше 14 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. И на мен не ми се вярва … просто защото на ниво трейлър изглежда феноменално 🙂

  2. Добре де, защо Гилиъм прави постоянно един и същи филм?!?!
    Ми не ме кефи вече.