Преди малко изгледахме трети епизод от продуцирания от Дж. Дж. Ейбрамс фантастичен сериал на Дж. Х. Уайман „Almost Human” и решихме да видим какво сме писали за него. За наша най-голяма изненада се оказа, че до този момент не сме пускали нищо по темата, при все че в него има куп елементи, които са ни любими и обикновено са ни приоритет – като почнеш от фантастичния елемент и свършиш с изпълнителя на една от главните роли Карл Ърбан, на когото сме големи почитатели.

С две думи, сериалът представлява „buddy-cop procedural” фантастика. Действието се развива 35 години в бъдещето, когато всеки полицейски служител е принуден да си партнира с андроид от ново поколение. След тежък инцидент, главният герой Кенакс (Ърбан), който има силна непоносимост към синтетичните си колеги (и към собствените си изкуствени части), е принуден да работи със способен да изпитва емоции андроид, чиито модел притежава репутацията на „не съвсем в час”.

http://www.youtube.com/watch?v=TEmzvgl-2WQ

http://www.youtube.com/watch?v=ns91hBJqsDM

Дето се вика, от самолет се вижда, че тук не става въпрос за изобретяването на топлата вода. Във всяко едно отношение сериалът работи в добре позната, граничеща с клишето схема – и като „procedural”, и като buddy-cop, и като представяне на бъдещето, и множеството фантастични идеи, сред които технофобията и какво означава да бъдеш човек, и т.н., и т.н. – но в крайна сметка, крайният резултатът е доста приятен, с високи „production values” и не на последно място с голяма доза хумор (в голяма степен дължащ се на Ърбан и на химията между героя му и този на андроида Дориан – Майкъл Ийли), така че поне засега ние сме фенове и възнамеряваме да го следим изкъсо.

Освен Карл Ърбан и Майкъл Ийли, в ролите можете да видите Лили Тейлър, Минка Кели, Макензи Крук, Майкъл Ърби, Джо Смит и др.

Almost Human” се излъчва всеки понеделник по FOX.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments