Накратко: след поредица нелегално изтекли клипчета в суров и незавършен вариант, най-накрая имаме възможност да видим първия официален трейлър на най-новия и дългоочакван филм на Тери Гилиъм „The Zero Theorem”.

Той е типично „Гилиъмовски” и на нас определено ни допада. Вижте го и открийте какъв е смисълът на… вас самия.

Имаме чувството, че краят ще е като в „Бразилия” и всичко ще е доста тъжно – Гилиъм ги умее тези работи. Смееш се, смееш се, а накрая се оказва, че въобще не е толкова забавно. Така преди няколко години бяхме изненадани от „Страх и омраза  Лас Вега” – както си го спомняхме един от най-смешните филми евър, а всъщност…

Но това ще го коментираме, чак като изгледаме филма. Сега хвърлете един по-подробен (относително) поглед за какво става въпрос във филма:

Коен Лет живее в Оруелски корпоративен свят, където „mancams” са многобройните очи на загадъчна фигура, позната единствено като Management. Той работи над решението на странна теорема и живее като отшелник в дома си – съсипан от пожар параклис. Само две неща нарушават изолацията и работата му – неочаквани визити от похотливата Бейнсли, която го изкушава с „tantric biotelemetric interfacing” (виртуален секс), и Боб. Боб е гениалният и непокорен син на Management, който завързва истинско приятелство с Коен, въпреки че посещенията му са идея на Management – начин да разсейва и следи Коен, който се опитва да разреши сложната теорема. Боб създава „inner-space” костюм, с който Коен да пътува към същността си и да разкрие тайните и истината в собствената си душа. Защото там се крият отговорите, които и той и Management търсят. Този костюм и съпътстващият го компютър ще направят инвентаризация на душата на Коен и така или ще докажат или ще опровергаят Нулевата теорема.

Режисьор на „The Zero Theorem” е Тери Гилиъм, а в ролите са Кристоф Валц, Мат Деймън, Тилда Суинтън, Дейвид Тюлис, Бен Уишоу, Питър Стормаре, Мелани Тиери, Лукас Хеджес, Санджийв Баскар и др.

Премиерата е предвидена за тази година, а засега шансът да го видим у нас на голям екран, при това съвсем скоро, не е никак малък, така че стискайте палци да не се разпадне нещо.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *