Най-новият филм на изкусния майстор на образа Патрис Льоконт („Обещанието”) вече имаше своите първи срещи с българската публика – за момента само в София, по време на миналогодишната Киномания. За основа на историята е използвана новелата на Стефан Цвайг „Journey into the Past”, а Льоконт споделя „С изключително вълнение работих над емоциите на героите, така филигранно предадени от Цвайг в неговия текст.” Преди филмът да се появи на екран и у нас (в края месец март) имате възможност да се пренесете в особено романтичната епоха преди началото на Първата световна война.

Един млад инженер става секретар на собственика на завод за стомана. Неговата съпруга се привързва към младежа и както вече се убедихте от трейлъра – не иска да го пусне да замине където и да било, да не би да се окаже далеч от любящите й ръце. Драматични съдби, интересно решение за персонажите (главните роли са поверени на любимецът ни Алън Рикман, Ребека Хол и Ричард Мадън) и предполагаемо любопитно пътешествие назад във времето с подобен сюжет и прилежащите му костюми и декори. Пък и Ребека има опит с персонажи, които умело вгорчават живота на благородници в началото на 20 век – в „Parade’s End” беше толкова проклета госпожа Тидженс, че трудно бихме й простили разбитото сърце на героя на Къмбърбач.

A Promise” ще се появи на екран във Франция в средата на април; вече споделихме, че у нас публиката ще има възможност да го види в края на месец март, а трагично-пренебрегнатите американци все още си нямат разпространител. И защо се случва това със стойностното европейско кино?

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *