Като огромни любители на жанра, очакваме фантастичния хорър „Last Days on Mars” с любопитство, въпреки че никога не сме възлагали надежди за нещо повече от евтино жанрово клише, за каквото намекваха най-ранните отзиви за филма – надеждите сме си ги запазили за „Gravity” (duh!) и за „Europa Report”, нищо че той беше оплют поголовно у нас, след като се появи по торентите (просто предпочитаме да вярваме на чуждите критици, а не на родните потребители).

Сега, след една официална снимка и един клип, получаваме първия си истински поглед към филма, който идва под формата на кратък британски трейлър и лично според нас, дава перфектна представа за същността на филма. Лесно можем да видим защо някой би го нарекъл „евтино жанрово клише”. Вижте.

Абе, колко лош може да е филмът, след като става въпрос за космически зомбита на Марс? Добре де, знаем, че отговорът е „много лош” – дори и на нас ни е трудно да преглътнем „Призраци от Марс” на иначе свръх-любимия ни Джон Карпентър – но както сме казвали и преди, наречете ни както искате, но сме склонни да простим много евтиния и клишета (стига да не са в количеството на „Аполо 18”) в името на любовта към жанра, така че… Пък и няма да е нито първият, нито последният тъп филм, който ще гледаме, нали така?

С изтичането на последния им ден на Марс, екип от астронавти е на прага на голямо откритие – събрани скални проби разкриват микроскопични доказателства за живот. Междувременно тече комуникация с „Аврора”, космически кораб, който наближава, за да прибере астронавтите. В последния им час на планетата, двама астронавти се връщат в SITE 9 – пещерна долина на повърхността на Марс, за да съберат още доказателства за откритието си. Рутинните разкопки обаче стават смъртоносни, когато един от тях пада и загива, но тялото му е реанимирано и взето за гостоприемник на същия този живот, който те се мъчат да открият.

Режисьор на „Last Days on Mars” е Рори Робинсън, а в ролите са Лиев Шрайбър, Елиас Котеас, Оливия Уилямс, Ромола Гарай, Джони Харис и др.

Британската премиера на филма е този месец.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Europa Report е много хубав и готин филм. който не му харесва да си гледа работата. Всеки си има право на мнение, все пак затова сме индивидуалности. За мен филма е много хубав и не ме интересува кой какво мисли. Аз бих го препоръчал на всеки, който ме поопита за него. А мнението за филма съм го изкоментирал в една от новийните за филма. Това е… Надявам се и този да го бива ама ще видим.

  2. Аз още не съм гледал „Europa Report“, но разчитам да ми хареса и затова се радва, че ти е харесал. 🙂

    А този не очаквам да е кой знае какво, но все пак се надявам да става за нещо. 🙂
    Гледа ли по-новия трейлър?

  3. АЗ съм фен на такива филми за планети и космос и 100% ще ми хареса.Имаше такъв филм пак за Марс ,4ервената планета май се казваше и беше добър

  4. Да Дрино гледах го и още снощи го изкоментирах 😉 Трайлъра ми хареса 🙂