Миналата неделя видяхме кратък UK трейлър на сай-фай хоръра „The Last Days on Mars”, който нагледно илюстрира това, което вече бяхме чули като коментари за филма, а именно, че представлява класическо жанрово клише, без кой знае какви особени качества.

Сега обаче имаме възможност да видим нов пълен трейлър (този път предназначен за американска публика), който върши несравнимо по-добра работа в представянето на филма – и като визия и атмосфера, и като история и актьорски изпълнения, и като всичко – и честно казано, успява да завиши интереса (и очакванията ни) отвъд простото любопитство, продиктувано от любовта ни към жанра. Вижте.

Уоу, правенето на трейлъри наистина е изкуство. Не знаем за вас, но според нас, разликата в двете реклами е като от земята до небето. С това не искаме да кажем, че благодарение на трейлъра изведнъж, едва ли не магически, сме започнали да смятаме, че „The Last Days on Mars” ще се окаже мега-як, просто в него има неща, които успяват да ни вдъхнат надежда, че филмът няма да е пълно разочарование.

Като допълнение, вижте и първия официален постер.

The Last Days on Mars  - плакат

С изтичането на последния им ден на Марс, екип от астронавти е на прага на голямо откритие – събрани скални проби разкриват микроскопични доказателства за живот. Междувременно тече комуникация с „Аврора”, космически кораб, който наближава, за да прибере астронавтите. В последния им час на планетата, двама астронавти се връщат в SITE 9 – пещерна долина на повърхността на Марс, за да съберат още доказателства за откритието си. Рутинните разкопки обаче стават смъртоносни, когато един от тях пада и загива, но тялото му е реанимирано и взето за гостоприемник на същия този живот, който те се мъчат да открият.

Режисьор на „Last Days on Mars” е Рори Робинсън, а в ролите са Лиев Шрайбър, Елиас Котеас, Оливия Уилямс, Ромола Гарай, Джони Харис и др.

Премиерата на филма е 6 декември, а преди това ще може да бъде видян VOD от 31 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Изглежда като втори Прометей, дано не се оакат по същия начин 🙂 Но тъй като има доста малко научнофантастични филми ще го очаквам с интерес 🙂

  2. Доста, дооооста далеч от „Прометей“ изглежда.
    Този трейлър ме грабна, предишния беше зле. Ще го гледам щото съм фен на подобни истории. 🙂

  3. Мен пък лично много започва да ми мяза на един култов филм или мека казано шедьовър.. 😉

    Особенно като слушам последната реплика на Шрайбър.. все ми напомня на тази реплика на Уилфорд Бримли от 1:45 до 1:57 http://www.youtube.com/watch?v=aIUdssOAn0s

    Кървавата ръка, която затваря шлюза на 1:42 много ми прилина на тази ръка http://www.youtube.com/watch?v=w0Z44BIDPPc и имам чувството, че принадлежи ето на това създание от 1:51 тук http://www.youtube.com/watch?v=hqVbOSEsJNo

    Просто имам чувството, че ще гледам това на Марс… вместо на Антарктика…
    Не че имам против де, но се надявам, че ще е качесвено направено, защото и мен това ми е любимия жанр филми 😉