Джоузеф Козински на път за „Зоната на здрача”

За наше съжаление, в последно време нямаше никакво развитие по нито един от трите проекта, посветени на „Зоната на здрача”. Филмовата версия увисна след напускането на Мат Рийвс, който се отправи към „Планетата на маймуните”, а подготвяният от Брайън Сингър нов сериал и биографичният проект за създателя на „Зоната” Род Сърлинг така и не успяха, както казват на запад, „да се отлепят от земята”.

Сега обаче THR внасят мъничко надежда, че не всичко е загубено, като съобщават, че режисьорът на „Tron: Заветът” и „ЗабвениеДжоузеф Козински води преговори да оглави новата филмова версия, подготвяна от „Warner” и „Appian Way” на Леонардо ДиКаприо. Как и дали въобще това ще повлияе на отдавна загатнатото продължение на „Tron: Заветът”, с което е свързан Козински, все още не е ясно.

Лично за нас това е добра новина и нямаме предвид само факта, че около проекта отново има раздвижване. Доста харесваме Козински – „Tron” и „Забвение” имаха своите проблеми, но ние сме положително настроени и към двата (особено към първия) – и въпреки че той не беше дори и сред най-широкия кръг от режисьори, които ни хрумнаха като подходящи за „Зоната”, смятаме, че има бъдеще и би могъл да се справи със задачата подобаващо. Ако не друго, чисто визуално филмът ще изглежда прекрасно.

Разбира се, все още нямаме абсолютно никаква представа какво ще е естеството на филма – дали ще е антология като едноименния филм от 1983-а, дали ще бъде самостоятелна история или нещо съвсем различно – и единствената допълнителна информация, с която разполагаме, е, че сценарият, по който досега се пробваха Джейсън Ротенбърг, Ранд Равич и Антъни Пекман, ще бъде променен отново, за да пасне на Козински.

Стискаме палци този път нещата да се получат и както винаги, продължаваме да следим проекта отблизо.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Съвсем скоро реших да си припомня филма от 83-та и останах много разочарован. Направо не мога да си спомня, на какво сме му се кефили тогава, но очевидно времената много са се променили… а и години как си вървят… 😉