Quentin-Tarantino-Direct-Star-Trek-Movie

Покрай трейлъра на „Please Stand By” сме на „Star Trek“ вълна, но не очаквахме, че втората ни новина по темата ще бъде толкова вълнуваща. А тя е, че Куентин Тарантино, който в момента подготвя деветия си филм, има идея за ново пътешествие, там „където никой не е стъпвал”.

Deadline съобщават, че Тарантино е предложил идея за нов „Star Trek“ филм на Дж. Дж. Ейбрамс, който е продуцент на поредицата (и режисьор на първите две части „Стар Трек“ и „Пропадане в мрака“), след успешния ѝ рестарт през от 2009 г. От своя страна Ейбрамс е представил идеята на Paramount, които са я харесали и са организирали „writers room“, за да доразвият концепцията. Според информацията, ако в крайна сметка се получи добър сценарий, Куентин Тарантино ще режисира филма, а Ейбрамс ще бъде продуцент.

Принципно тази новина ни изпълва с кеф ей до тук (бихме дали пари да видим Тарантино да режисира мащабна фантастика), но попада в графата ни „прекалено е хубаво, за да е истина“. Не отричаме възможността Paramount да направят „Star Trek“ филм по идея на Тарантино, но се съмняваме, че той ще го режисира, още повече, ако заканите му са сериозни (а досега не сме видели нищо, което да ни кара да си мислим обратното) и смята да се оттегли след десетия си филм. Просто не вярваме, че той ще приключи кариерата си с блокбастър, където едва ли ще има пълен творчески контрол, дори и филмът да няма нищо общо с познатите герои и таймлайн, а е нещо с по-малък мащаб и самостоятелно като история. По-скоро го виждаме като режисьор на някой „Джеймс Бонд“, към което Тарантино отдавна има интерес.

Междувременно стана ясно, че очакваният 9-ти филм на Тарантино ще дебютира на 9 август 2019. Много съдбовно с тези деветки, още повече, че историята ще се развива през 1969-та. Това, което знаем за сюжета до момента, е, че действието ще бъде в Лос Анджелис и ще проследява телевизионен актьор, който има един хитов сериал и сега търси начин да пробие във филмовия бизнес. Неговият „сайдкик“, който е и негов дубльор, се опитва да постигне същото. Върху тази линия „хвърля сянка“ убийството на Шарън Тейт и на четири от нейните приятели от последователите на Чарлс Менсън.

В очакване сме на още подробности и за двата проекта.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Може и да го направи – ако приемем, че последното, което ще режисира, е например Kill Bill: Vol. 3 (което технически не би било десети филм, а допълнителна част към предишен негов филм)