Род Сърлинг - „Зоната на здрача”

You unlock this door with the key of imagination. Beyond it there’s another dimension – a dimension of sound, a dimension of sight, a dimension of mind. You’re moving into a land of both shadow and substance, of things and ideas. You’ve just crossed over into… The Twilight Zone.

Със 100% сигурност можем да кажем, че детството ни нямаше да е същото без „Зоната на здрача” и честно казано, малко ни е яд, че не сме от поколението, което е гледало първите епизоди, когато сериалът е бил нов и невиждан дотогава. Вече не ги правят така…

Род Сърлинг, създател, продуцент и водещ на „Зоната на здрача” и ТВ пионер, който буквално променя медията и популяризира фантастиката, най-накрая ще получи свой собствен биографичен филм, благодарение на очарователно кръстените „Bureau of Moving Pictures”, закупили правата за екранизиране на живота му. Продуцент е абсолютно непознатият Андрю Мейеран, който засега има само един филм, при това все още в пост-продукция (преди това е бил важна клечка в търговията с недвижими имоти, което не е особено обещаващо), а сценарият ще е дело на Станли Уайсър, който е работил с Оливър Стоун по „Уолстрийт”. Засега няма избран режисьор, но се знае, че проектът е подкрепен от вдовицата на Сърлинг, така че поне няма опасност да бъде рязко прекратен от някое съдебно дело.

Освен като създател на „Зоната на здрача”, Сърлинг е известен и като един от сценаристите на класиката „Планетата на маймуната”, но освен това е бил парашутист във Втората световна война, работил е в радиото и постепенно, с развитието на телевизията, се е прехвърлил към малкия екран, а към края на живота си (през 1975) е бил преподавател в колеж. С малко повечко старание и подходящия режисьор може да се получи нещо наистина качествено. Няма да е „Зоната на здрача”, но ние не сме фенове само на фантастичното, падаме си и по добри биографии.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *