Очаква ни нова екранизация по класически сюжет на Дикенс – „Големите надежди” според Майк Нюъл. Той е правил толкова разностилни, стойностни (и не толкова) филми, че можем да кажем със сигурност едно – ще се гледа! Още повече след като видяхме колко е зомби-like Бонам Картър в ролята на мис Хавишъм – истинска булка-труп!

(чрез Deadline)

По-зловеща е дори от Вещицата в „Голяма риба” – може би защото е в бяло и излъчва студено благородство, присъщо на изоставена пред олтара годеница. Това се случва на героинята, която се оттегля от света, затваря се в къщата си, спира часовниците, не съблича сватбената си рокля и дори оставя тортата на плъховете (които сигурно се спряват по-бързо с нея, отколкото молците – с белите дантели!). Мис Хавишъм осиновява момиченцето Естела (Холидей Грейнджър), което възпитава така, че младата красавица да разбива мъжките сърца – страстен опит на зарязаната булка да си го върне на другия пол. Както си знаем от предишни срещи с тази история, младият Пип (Джеръми Ървайн, когото ще видим скоро в „War Horse”на Спилбърг) се сдобива с шанс да се превърне в джентълмен и решава да завоюва сърцето на любимата му от детството Естела.

Хелена Бонам Картър се заема с роля, в която вече са влизали Шарлот Рамплинг, Ан Банкрофт, Джийн Симънс, Мартита Хънт. Любопитно е може би да споменем, че героинята според Дикенс е именно около 50-годишна, а актрисите поемат тази роля обикновено в още по-зряла възраст. Ние си знаем, че съпругата на Бъртън не се бои от предизвикателства – като това да изглежда ужасяващо и да поднася предизвикателни образи на публиката. И точно затова (но не само) я обичаме!

В адаптацията на Нюъл участват още Рейф Файнс, Роби Колтрейн, Джейсън Флеминг, Сали Хоукинс. Филмът се снима в момента във Великобритания, появата му на екран  планирана за след година, като нищо не се знае още за евентуалното му отвъд-Океанско разпространение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments