Мат Рийвс напуска „Зоната на здрача”

За съжаление, Мат Рийвс все пак няма да е режисьор на „Зоната на здрача. Въпреки че преди почти година „Warner Bros.” му се довериха и като че ли всичко изглеждаше доста сигурно и обещаващо, сега Variety обявиха, че Рийвс е напуснал проекта поради добре познатите ни „проблеми с програмата”. Какво точно има в програмата на Рийвс, което да попречи на „Зоната на здрача”, не става ясно, но има няколко възможности.

Неотдавна той подписа договор с „20th Century Fox TV” да следи и подпомага драматичните им проекти, както и да развива свои идеи и да режисира пилоти (а вероятно и епизоди) на чужди продукции. Рийвс има предостатъчно опит в телевизията, но дали малкият екран може да обсеби програмата му чак толкова… обстойно?

За останалите му кино-проекти, за които вече сме чували („This Dark Endeavor: The Apprenticeship of Victor Frankenstein” и вампирската екранизация „The Passage” например), не се чува нищо, никакви подробности, никакво развитие, но от друга страна с отпадането му от „Зоната на здрача”, Рийвс рязко се покачва в списъка с режисьори, които се спрягат за продължението на „Възходът на планетата на маймуните”.

Сред останалите имена, които „20th Century Fox” обмислят, са Хуан Антонио Байона („The Impossible”), Хуан Карлос Фреснадийо (чийто римейк на „Гарванът” така и не се получи, а около „Шотландски боец” е пълна тишина), Джей Блейксън („The Disappearance Of Alice Creed”), Джеф Никълс (крайно независимия „Take Shelter”) и Гийермо дел Торо (успех, „Fox”, той си има достатъчно други проекти). Но сега Рийвс съвсем официално е най-силният избор и няма да се учудим, ако се окаже, че програмата му е била запълнена точно с „Маймуните”. Ще видим.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *