Крисчън Бейл

Обсъждайки най-новия си проект „Everest” режисьорът Балтазар Кормакур сподели, че става дума за „много, много голям филм със среден бюджет” и също така той би искал да се качи възможно най-близо до заветния връх и възнамерява да снима три месеца на глетчер… Нищо чудно, че Крисчън Бейл се интересува от главната роля – когато не тренира за някой франчайз, направо умира за физически натоварвания или превъплъщения, по възможност в сериозни драми.

Въпреки че засега проектът не е 100% сигурен, Кормакур (разочарованието „Контрабанда”, предстоящият „2 Guns”, но и исландският „The Deep”, за който чуваме добри отзиви) се надява снимките да започнат това лято, основно в родната му Исландия.

Имайте предвид, че този „Everest” няма нищо общо с „Everest” на „Sony” – може би ако и двата проекта просъществуват, някой ще трябва да смени заглавието или поне да добави едно подзаглавие. „Everest” на „Sony” е историята на Джордж Малъри, който през 20-те години на миналия век прави три отделни опита да изкачи Еверест (третият фатален). Режисьор на този проект е Дъг Лаймън, а за главната роля спрягат Том Харди или поне така се говореше миналия септември, но оттогава не сме чули нищо ново. Ще ви спестим шегичките за Батман, който иска да провали плановете на Бейн.

Действието на този нов „Everest”, подкрепен от „Universal Pictures”, „Working Title” и „Emmett/Furla”, ще се развива през 1996 и ще пресъздава ужасяващата буря от 11 май, отнела живота на 8 души, превръщайки годината е една от най-фаталните за Еверест. Сценарият е вдъхновен от различни източници, сред които и интервюта с оцелели, и според Deadline последният (засега) вариант е дело на Джъстин Исбел. Това е на този етап, ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *