Том Харди

Със сигурност сме пропуснали част от инфото по натоварената програма на Дъг Лаймън), но пък знаете, че в момента работи с Том Круз по „All You Need Is Kill”. Е, след като финализира този ангажимент, очаква се да получи ускорение приключението „Everest”. Според Deadline в момента се водят преговори с Том Харди за участие в проекта и това със сигурност ще му вдигне акциите, особено след последните, повече от солидни изяви на актьора.

Сценарият на „Everest” е дело на Шелдън Търнър (съавтор на „Up In The Air”), по романа на Джефри Арчър „Paths Of Glory” (очевидно е защо не може да се използва това заглавие – Кубрик), а историята е свързана с Джордж Малори, един от най-известните катерачи-авантюристи от началото на 20 век. По всеобщо мнение настойчивостта на британеца е възхищавала много хора, особено в родината му – той прави три опита преди да се отправи към най-примамливия, най-висок връх на Земята и на въпроса защо иска да изкачи Еверест, той дава превърналия се в легенда отговор „Защото той е там”.

При все че няма доказателства дали Малори и партньорът му Андрю Ървин достигат върха, защото изчезват безследно вероятно метри преди заветната цел, много изследователи смятат, че именно те през 1924 година са покорили за първи път Еверест. Това съвсем не означава, че официално е отнета палмата на първенството на Едмънд Хилари и Тенсинг Норгей. Преди две години режисьорът Антъни Гефен и сценаристът Марк Хейли създават биографичния документален филм „The Wildest Dream”, посветен на живота на Малори и на разказа как друг катерач намира замръзналото му тяло 75 години след смъртта му.

Със сигурност има много детайли, които ще направят новия Еверест-проект интригуващ и привлекателен – не само за публиката, привлечена от белите висини и каменните пропасти. Стискаме палци Харди да се съгласи да участва, защото предусещаме нещо много сериозно и значимо. А дано! И Лаймън да не ни разочарова, че…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Страхотна идея! От това може да излезе много хубав и наистина добър филм! стискам палци да се случи този проект, защото ми писна от комерсиални простотии.. Идеята е интересна и доста интригуваща и Том Харди е напълно подходящ за тази роля. Този филм ще го чакам с интерес да се случи 🙂 Ха дано!!!

  2. Хах, писнало му от „комериални простотии“!! Че за какво ги правят тия филми бе. Тва да не ти е соца, дето филмите се правеха с морални и възвишени цели. Не пречи и да е комерсиален и да има истински арт качества. Трудно, но може.
    Ама как не му отива брада на Харди, не е истина. 🙂

  3. Харди е подходящ за всяка роля! 🙂
    А това наистина е интересен проект, стискам палци да се получи.