Под режисурата на Кенет Брана и с Крис Пайн в главната роля, след години на отлагане и подготовка, снимките на най-новия, все още неозаглавен филм за Джак Райън най-накрая започнаха. И специално за скептиците като нас, които смятаха, че след толкова време шансовете за осъществяването на проекта точно в тази му форма не са големи, вече имаме и визуално доказателство под формата на две официални снимки.

Основен фокус на кадрите очаквано е Крис Пайн, който е в ролята на създадения от Том Кланси, изключително популярен образ Джак Райън (игран на екран от Алек Болдуин, Харисън Форд и Бен Афлек), но на една от снимките откриваме и Кевин Костнър, който е в ролята на ментора на Райън, Уилям Харпър. За него се говори, че ще бъде връзка с подготвяните два проекта по романи на Кланси – „Without Remorse” и все още неозаглавен филм с Харпър в главната роля – чието действие се развива в същата вселена.

Крис Пайн като новия Джак Райън

Крис Пайн и Кевин Костнър

На този етап няма смисъл да коментираме, тъй като снимките не са нещо особено. Ще кажем само, че имаме вяра в Пайн и определено сме любопитни да видим какво ще се получи.

Това, което знаем за сюжета на този етап е, че ще видим Райън във времето преди да се присъедини към ЦРУ. Той работи като финансов специалист в Москва и разкрива заговор на своя работодател – финансовия гений Виктор Стазов (в ролята Кенет Брана) – за финансиране на терористична атака, с която да бъде срината американската икономика чрез девалвация на щатския долар.

Режисьор на „Jack Ryan” е Кенет Брана, сред сценаристите са имената на Стив Зейлиън, Дейвид Кеп и Антъни Пекман, а в ролите ще видим Крис Пайн, Кенет Брана, Кевин Костнър, Кира Найтли и надяваме се, Джеймс Ърл Джоунс.

Премиерата е 25 декември 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *