Untitled-1

Не отричаме – очакваме декември не само за да започне последната година от това десетилетие, но и за да се свърши вече с драмата (за някои – превърнала се в трагедия) „Star Wars”. Така де, да се свърши на ниво „първи три трилогии”, защото както е тръгнало размножаването на сюжети и историйки (не искаме дори са се сещаме, че съществуват недоразумения като „Последните джедаи“ и особено „Соло”!), няма да остане непреобърнат метеорит във вселената – поне докато госпожа Катлийн Кенеди не „сдаде окончателно фронта” като „човека с решенията” за Lucasfilm и Disney. Може и да се самонавиваме с още миниатюрни късчета носталгия, но все пак – все пак! – Дж. Дж. Ейбрамс е начело на „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър” („Star Wars: The Rise of Skywalker“) и сме стаили някаква надежда за достоен завършек на сагата, белязала с фенско преклонение… много години от живота ни!

Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър” е точката, с която ще приключи третата трилогия, замислена преди повече от 40 години от Джордж Лукас. Много неща се случиха пред очите ни, родиха се нови герои, разделихме се по особено драматичен начин с любими образи, но най-ценното е, че никой не може да ни отнеме спомените – за погледа на младия Люк към двойния залез над Татуин, за снежната битка с канонерките на Хот, за Палпатин, обвит в мълнии, запратен в бездната от Дарт Вейдър… прекалено много са, за да изброяваме, а и със сигурност ще изпуснем нещо.

Надявахме се в този трейлър да открием тръпка, подобна на „Chewie, were home”, но очаквания и реалност понякога обитават паралелни вселени. Обещанията за сблъсъци между флотилиите на бунтовниците и на Първия ред са подобаващо впечатляващи и си признаваме, че още по време на първото гледане един кадър заседна трайно в мислите ни – с обединени усилия Кайло Рен и Рей съсичат черна сянка – обзалагаме се, че ще започнат спекулации от типа на „Това вероятно е възроденият като по чудо Палпатин!” Може и да е, we couldn’t care less – важното е, че двамата действат в синхрон, той я „познава”, а и в самия край на новото рекламно видео Люк и Лея Скайуокър даряват Рей с така нужната увереност – Силата ще бъде с нея винаги…

Ясно е, че очакваме да видим филма – различното е, че (вече) липсва изгарящото нетърпение. Бихме си пожелали най-искрено да има нещо, което да отнесем със себе си като (скъп?!) спомен и от „Епизод IX”…. Двата месеца ей сега ще отлетят и ще станем свидетели на очаквания (финален?! традиционен!) сблъсък между Тъмната и Светлата страна на Силата… Всъщност вече нямаме претенции кой ще „бие” – каквото щат да правят Кайло Рен и Рей, Disney вече са подредили бъдещето и пъзела с новите финансови елементи!

sw9_payoff

star-wars-rise-of-skywalker-imax-poster

Режисьор на „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“ („Star Wars: The Rise of Skywalker“) е Дж. Дж. Ейбрамс („Стар Трек“, „Супер 8“, „Силата се пробужда“), който е сценарист наравно с Крис Терио („Лигата на справедливостта“, „Арго“). В ролите са Дейзи Ридли, Адам Драйвър, Джон Бойега, Марк Хамил, Оскар Айзък, Лупита Нионг‘о, Донал Глийсън, Били Дий Уилямс, Кели Мари Тран, Йонас Суотамо, Били Лорд, Наоми Аки, Кери Ръсел, Ричард Е. Грант, Антъни Даниелс, Доминик Монахан, Мат Смит и покойната Кари Фишър, която ще бъде част от действието благодарение на отпаднали сцени от предишните епизоди на сагата.

Премиерата е на 20 декември 2019.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

28 Comments

  1. Трейлърът е ОК – не показаха кой знае какво и все пак тийзнаха достатъчно. Както се казва: they better stick the landing on this one!

  2. Ако има нещо което да дразни в трейлъра, това е препускането(галопа) с коне или каквото там са, не им ли писна от изтъркани клишета в стил Рамбо 3 или 12 Strong, дано греша!

    1. Мен пък това най ми хареса. Изобщо не ми направи аналогии с други филми. Даже напротив изглежда като нещо по различно и свежарско, отколкото само да гледам хвърчащи кораби и бластери….

  3. Баси. Нула емоция. Стар Уорс фенът в мен наистина е дед енд гон.

  4. Десетилетието ще свърши нагодина декември.. ама до тогава има още много филми да излизат… Надявам се на 4 5 хубави филма..

  5. Единственият въпрос, който ме глозга отвътре е КАК ще върнат Императора. Нищо друго не ме интересува – ни Рей, ни Ландо, ни Кайло Отварачката, никой братче. Дано имат желязна логика в това решение, че стана егати сапунката. Иначе ми харесва сценографията с трона и финалния двубой като визия.

    1. Всъщност Вейдър само го метна в канала и той драматично отлетя на някъде. В 8-ма серия от латиносериала видяхме, че героите със специални умения оцеляват в открития космос без проблем, че дори се придвижват, където си искат, благодарение на силата :)))

    2. Като е падал на долу може да се е хванал някъде, или да е паднал на меко 🙂

    3. @ммда
      Моля те недей, че още се опитвам да се възстановя от тая сцена 😀 Мисля да рип-на блурея и да я изрежа за бъдещи гледания. В противен случай ще хвърлям неща по екрана.

    4. Нещо като Гандалф на моста Хазад-Дуум във „Властелинът на пръстените“ 😉 🙂 …

    5. Като почти фен вече си закупих билет за петък 20.12 IMAX 2D cinemacity 😁

    6. В САЩ правят маратон с всичките 8 епизода, като накрая влизаш директно на премиерата на 9-ти епизод. Не бих си го причинил, но от любопитство влезнах в апп-а да видя дали има места … sold out! 😀

    7. Отлетя в ядрения реактор на станцията, който неясно защо удобно имаше отдушник в тронната зала за тази цел, след което експлоадира, след което и цялата звезда на смърта стана на фойерверки за кеф на еоуките. В тази последователност. Но, все пак човекът си имаме цяла планета с апарати за клониране и десетилетия да експериментира с тях, отделно и Йода в осем се появи, а Лея похвърча в открития космос и оцеля….. За пари Дисни и Ейбрамс всичко правят, та един император няма да възкресят

    8. Надали ще разберем много, най-вероятно ще е някакъв дух само.

  6. „The saga will end“. Ха-ха, какъв енд, ве братче?!? То това е само началото 😉 🙂 !!! Както хубаво е отбелязано в статията към новината и в коментарите- „Междузвездни войни“ все повече и повече замязва на високобюджетна латиноамериканска сапунка 🙂 … Ако мога да направя паралел с музиката- огромен фен съм на Роджър Уотърс ( от Пинк Флойд), ама и той ако почне през два-три месеца да идва за концерти в България, накрая ще ми писне и ще спра да ходя да го гледам… Та ,така и с „Войните“- то не бяха спинофи, трилогии, четирилогии, петлогии и т.н. всякакви други „логии“ 🙂 и предстоящи проекти…

    П.П. Иначе, от видяното в трейлъра признавам- радва окото и изглежда мащабно и зрелищно (то едва ли и някой би се усъмнил, че ще изглежда по различен начин. де)…

  7. Какво приказва Палпатин, че нещо не мога да разбера от фразите?

    1. “Long have I waited … And now your coming together… is your undoing.”

    2. Това е безобразен зелен хайвер.

  8. Какво му обсъждате толкова?! Трейлърът не е нещо особено! Да си призная – аз цял живот съм фен на SW, но това което Дисни правят със сагата е пълна мизерия! И не защото филмът не разполага със средства, а защото мерзостта на Дисни не знае граници! Преди писах, че може би еп.9 ще стане най-касовия филм за всички времена, защото е краят на 40-годишната сага, но вече не съм толкова сигурен. Разбрах че големи части от филма са били презаснети, което въобще не говори добре за него. Последните пъти, когато Дисни или техни дъщерни филми са презаснемали филми крайните разултати бяха меко казано разочароващи. Като примери ще дам Dark Phoenix и Ad Astra. и двата филма са огромни разочарования, но са още по-големи бокс офис разочарования!

  9. По пред-продажба на билети с 45% води на Отмъстителите. Но дали ще направи рекорд? 🙂

  10. Интересното е, че Соло също имаше отлични препродажби, дажe в премиерния му уикенд събра 103 млн. долара в Щатите, но се срина в бокс офиса още на втория уикенд.
    Всичко ще зависи от това дали ще е добър филмът. Ако Дисни се окендзат отново, както със Соло и с еп.8, то еп.9 нищо добро не го чака.

  11. И тук мирише на „удължена“ версия,за да бием рекорди.

    1. В крайна сметка Дисни се бори със себе си за рекорди 😀

    2. Звучи…шизофренично 😀

    1. Тук нешата са ОЩЕ по-ясни – https://www.youtube.com/watch?v=TUNsqPJvjdw
      Поредната маркетингова „акция“ – продавачът си хвали стоката по възможно най-нелепия начин.
      Какъвто и да е филма, всчико вече е съсипано.

      ПРЕПУСКАНЕ С КОНЕ ВЪРХУ КОРПУСА НА ЗВЕЗДЕН РАЗРУШИТЕЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      ХАХАХАХАХААХАХААХАХАХААХАХАААХАХ……