Gullivers Travels

И за нас самите не е ясно как и защо точно това е така, но е факт, че Джак Блек не е сред най-презрените ни актьори и дори от време на време намираме някои от off-beat изпълненията му за интересни.

За съжаление случаят не е такъв. Трейлърът на „Gulliver’s Travels” е едно от най-лошите неща, които сме виждали тази година, и като че ли по тъпотия е изпреварван само от мега трагедията „Мечокът Йоги” – някак знаехме, че таглайн от рода на „От студиото, което ви представи „Нощ в музея”, няма как да е на добре.

Вижте сами!

Предвид тъпотиите, в които се снима Джак Блек, присъствието му тук може да бъде обяснено, но това на Емили Блънт не подлежи на никаква рационализация.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. Хей, Дринка, надявам се че към "тъпотиите, в които се снима Джак Блек" не включваш "Тинейшъс Ди". :/

    Не знам що, но трейлърчето ме разсмя. А и, като видя Chris O'Dowd, смехът ме напушва от самосебе си. 😀

  2. Очевидно "приключенията" са само при лилипутите. Обичам го Гъливер (въпреки че от много отдавна не съм чел книгата) като персонаж и наистина филма изглежда забавен. Гледал съм няколко филма влкючително и с анимационни лилипути, но тук вече ефектите са на ниво.

    Имаше една версия на Холмарк с Тед Дансън и много други известни имена, която включваше и останалите части на книгата и беше много добре направена.

  3. @Nostromo

    Не включвам много неща с него 🙂 Но да ти кажа, "Tenacious D in The Pick of Destiny" аха, ахах и да ме разочарова. Иначе "Тенейшъс Ди" са големи.

    @Тихомир (a.k.a. Тито)

    Когато бях малък, останах много разочарован от "Гъливер" и от факта, че всъщност, книжката не е за деца. По-късно я преоткрих, когато изучавах семиотика в университета.

    Холмаркското филмче не беше лошо, но това, не виждам как може да ти бъде забавно.

  4. Защо, приемам го за хубава пародия, с някои интересни хрумки (като гюлетата в шкембето му), но едва ли ще го гледам на кино. Сюжета дава възможност за всякакви интерпретации и обикновено почти няма допирни точни. Както все се случва с книгите. Тия от Холмарк вадят доста качествени продукции, като гледат да са доста близо до първоизточника, доколкото е възможно, и по-малко си позволяват да променят сюжета.

    Ще кажеш, че тогава се подтиска творческата страна! Но когато харесвам една книга, ми се ще да я видя едно към едно екранизирана. Например "Франкенщайн" – от толкова нелепи "екранизации" хората са добили много грешна представа за героите. Даже често бъркат Виктор със самото чудовище, и отделно, самите подбуди на двете страни – създателя и творението. Все пак има някои приближаващи се екранизации… А за "Война на световете" да не говорим. Спилбърг се е отказал на времето да я направи в оригинален "изглед" – във викторианска Англия, и после к'во стана?… Филма се харесва, но не и от мен.

  5. 🙂

    Все пак има "поговорка" "не съди за книгата по филма ѝ" 🙂

    Но само за протокола, аз съм на мнение, че "Война на световете" на Спилбърг, въпреки някои очевидни разлики с книгата, е доста по-близък до нея, от която и да е друга екранизация – аз го харесвам. 🙂

  6. Романа "Война на световете" ми е в топ 10 и няма как да ми хареса Спилбърговата версия. Ако се абстрахирам от това, филма не попада в графата лоши, но… Аз си имам моя любителска версия на романа и въпреки пластелинените охлюви (вместо хора), приликите са повече от разликите 😉 😉 …

    На времето "Пилето" беше страхотно адаптиран, но в последствие четох книгата. А "Троя" не се хареса много-много, ама аз като не съм чел Омир и ме кефи максимално. Явно си зависи, кой какво харесва и доколко е запознат с първоизточника и какво очаква да види.

    Факт е, че Спилбърг, преди години, е имал намерение да прави филм "Война на световете" по рок операта на Джеф Уейн. Ама нещо се е отказал и след 20 години е направил това…