Следим екранизацията на „Играта на Ендър” на Осън Скот Кард много внимателно, защото – както много добре знаете, дори и да не сте от най-верните ни читатели – фантастиката е най-любимият ни жанр. И след буквално десетки години опити, проектът изглежда наистина се е запътил към екрана под ръководството на Гавин Худ, Роберто Орси и Алекс Курцман.

След като стана ясно, че Худ ще режисира (ние изпитваме смесени чувства, но това е положението), въпросът, който най-силно ни вълнуваше, беше кой ще играе ролята на Ендър и според Deadline, отговорът е Ейса Бътърфийлд. Въпреки че още не сме гледали „Hugo” на Мартин Скорсезе, ревютата са изключително добри и всички се превъзнасят по изпълнението на Бътърфийлд. И сме склонни да им повярваме, особено след като гледахме „Son of Rambow”, където е абсолютно жесток.

Другата нова подробност е, че „Summit” обявиха премиерната дата – 15 март 2013 – което допълнително засилва усещането, че този път проклятието над екранизацията няма да провали цялата работа.

И ако сте чели „Играта на Ендър”, сигурно вече се чудите как ще изглеждат военното училище и междузвездните битки. Орци и Курцман вече ни успокоиха, че ще се постараят да пресъздадат тренировките при нулева гравитация, а сега (благодарение на Variety) научаваме, че Кристин Кларк ще е дизайнер на костюмите, а художник на филма ще е Шон Хауорт. Като изключим факта, че Кларк е работила с Гавин Худ по „Х-мен Началото Върколак”, филмографията й е доста впечатляваща: „TRON: Legacy”, „Watchmen”, „300” (какво? и те си имаха костюми!), „Babel”. Хауорт пък е работил по „Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events”, „Мъже в черно”, „Solaris”, „Wild Wild West”, „Independence Day” – не всичките страхотни филми, но пък с качествена визия.

Играта на Ендър” ще се режисира от Гавин Худ, продуценти са Роберто Орси и Алекс Курцман, а в главната роля ще видим Ейса Бътърфийлд. Премиерата е 15 март 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *