Ето го Торин Дъбощит! Това е моментът, който всички очакваме откакто Питър Джаксън започна по две, по три да ни разкрива тринадесетте джуджета, които поемат на превърналото се в легенда пътешествие на Билбо Бегинс към Самотната планина, където драконът Смог властва над огромно съкровище – пътешествие, в което Билбо се сдобива и с Единствения пръстен.

Вижте го, както и официалната му биография!

(чрез TheOneRing и Firstshowing)

Торин Дъбощит

Не знаем за вас, но ние сме доволни. Не е такъв, какъвто си го представяхме, но в тона на всички останали смятаме, че е чуден. А и Оркрист изглежда яко!

В ролята на Торин е Ричард Армитидж.

Като млад джуджешки принц Торин станал свидетел на ужасяващото нападение на огнедишащ дракон над Джуджешкото кралство на Еребор. След като избил много от близките на Торин, огромният дракон на име Смог се настанил в Самотната планина и завзел огромното съкровище на джуджетата. Оцелелите джуджета не получили помощ от никого и гордият, благороден народ бил осъден на изгнание. През дългите години тежък, труден живот Торин се превърнал в силен и безстрашен воин и уважаван лидер. Единственото му желание е да си върне родната земя и да унищожи звяра съсипал народа му. И когато съдбата му предлага неочакван съюзник, Торин вижда своя шанс за отмъщение.

Ако сте пропуснали, ето и всички останали джуджета до момента.

Джуджетата от "Хобоит"

Дори, Нори и ОриОин и ГлоинФили и КилиБофур, Бомбур и Бифур и Балин и Дуалин.

Режисьор на „Хобит” е Питър Джаксън, а в ролите са Марк Хадлоу (Дори), Джед Брофи (Нори), Адам Браун (Ори), Питър Хамбълтън (Глоин), Джон Калън (Оин), Дийн О’Горман (Фили), Ейдън Търнър (Кили), Джеймс Несбит (Бофур), Стивън Хънтър (Бомбур), Уилям Киршър (Бифур), Кен Стот (Балин), Греъм Мактавиш (Дуалин), Ричард Армитидж (Торин Дъбощит).

Премиерата на първия филм „The Hobbit: An Unexpected Journey” е 14 декември 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

 1. И аз не съм си го представял така и имам забележки, но ще цитирам едно приятелче, дълбок специалист във всичко що е свързано с тия филми:

  „“п. дж. не е прост“ е такава табела требе да си напраим ин4е ахаха за такива като тебе“

  🙂 🙂 🙂

 2. Аз пък никак не си го представях, може би затова и не съм разочарован. Интересно дали ще пуснат и другите герои от филма през следващите дни.

 3. Не трябва ли да изглежда по- стар? Поне в книгата Толкин го описваше като едно от възрастните джуджета, не колкото Балин, но все пак. Този тук направо си младеее…

 4. Според мен, в „Хобит“ той трябва да е някъде към средата (или малко отгоре) на живота си като джудже. 125-150 години. В такъв случай си изглежда точно на годините си. Все едно мъж на 35-40. Разбира се, може и да бъркам, не съм специалист. 🙂

 5. Проблемът ми с Торин, Фили и Кили е, че са прекалено красиви за джуджета. Ми даже не си мязат с расата, докарана във филма, така де. 🙂 🙂

 6. Фили и Кили са ужасни, но Торин го бива.
  Мойте големи притеснения, са колко точно ще бъде комедийния елемент във филма, а не дали приличат на джуджета. 🙂