You know the drill! От TIME представиха още две от 13-те джуджета, които придружават Билбо в пътешествието му до Самотната планина, и това са Балин и Дуалин.

Това, което можем да кажем е спокойно, вижда му се краят. Досега видяхме Дори, Нори и ОриОин и Глоин, Фили и Кили и Бофур, Бомбур и Бифур, което ще рече, че след сегашните две остава да видим единствено Торин Дъбощит.

Досега имахме джуджета, които ни допадаха, такива, които ни разочароваха и такива, които бяха просто ОК. Балин и Дуалин са от тези, които ни радват. Не знаем защо, но има нещо, което адски ни радва в идеята за плешиво (или само гологлаво) джудже. И странно, че това ни хвана неподготвени, при положение, че се виждаше на една от първите снимки, които видяхме от филма.

Балин и Даулин

В ролите ще видим Kен Стот като Балин и Греъм Мактавиш като Дуалин.

Самите те джуджешки лордове, Балин и Дуалин са близки роднини на Торин. Освен това тези братя са двама от най-верните му и доверени приятели. Като стар войн Балин е преживял тежки времена и е водил много битки, но въпреки това изпитва съмнения дали пътешествието към Самотната планина е добра идея. Дуалин няма такива притеснения – неговата вяра в лидерството на Торин е непоклатима. Могъщ и безмилостен боец с вродена склонност да не вярва на никой, който не е джудже, особено на някой, който може да е елф, Дуалин не е джудже, което да пренебрегнете с лека ръка.

Режисьор на „Хобит” е Питър Джаксън, а премиерата на първия филм „The Hobbit: An Unexpected Journey” е 14 декември 2012.

Дори, Нори и Ори, Оин и Глоин, Фили и Кили и Бофур, Бомбур и Бифур, Балин и Даулин

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

 1. Тия се въдят като зайци бре! Сигурно Джаксън като си отваря хладилника и оттам изскача някое джудже.

 2. Торин Дъбошит и Балин са два от персонажите в "Хобитът", които изпъкват според мен най- ярко сред останалите джуджета и са в центъра на историята. Може би и заради това, докато четох книгата най- силна представа си създадох точно за тях двамата, въпреки че Толкин не описва изчерпателно външния вид на джуджетата. Ето защо като видях Балин се разочаровах, защото въобще не се доближава до представата ми за него. Надявам се, че с играта си във филма, това ми мнение ще се промени. Даулин, обаче наистина радва и е приятна изненада.

 3. Дринов, оправи си джуджешките имена 🙂 Дуалин е гологлавият, нема Даулин.

  Що се отнася до картинките, мен нещо не ме кефи тая информация на парче, извадена от контекст. Ще го съдерат от пиар тоя филм и накрая няма да е, квото трябва да бъде. При LOTR, the one and only, въобще не стояха така истерично нещата.

  Само като си помисля, че имаше един скрийнинг 4 месеца преди българската премиера на Задругата!

 4. @Cinema Newswalker

  Скоро ще го видим Торин. Дано не се разочароваме!

  @Анита

  Ох, много съм зле. Уж всички си ги гледах как са в книжката за да не ги объркам и накрая да му разменя буквите. Нещо не ми звучеше като го прочетох след като го пуснах, ама въобще не зацепих. 🙂 10х!

  Само да вметна, че винаги ще се намери някой да ти каже колко си прост, че не харесваш някой филм (или обратното), ама като направиш подобна грешка всички си трайкат и никой нищо не казва. 🙂