Често сме обсъждали как понякога истинският живот може да ни предложи сюжети, по-странни и по-страшни от измислените. Днес ще ви представим трейлъра на филм, вдъхновен от един от най-големите скандали в съвременната ирландска история, който едновременно може да се класифицира като хорър, мистерия и трилър.

Оригинално продукция на BBC, сега сериалът The Woman in the Wall е закупен от американската телевизия Showtime и ще получи широко разпространение в тяхната платформа Paramount+. В центъра на историята е Лорна (Рут Уилсън) – жена, която намира труп в къщата си. Докато тя се опитва да разкрие мистерията на трупа, разбираме и за нейното минало, когато е живяла във фикционализирана версия на лудницата Магдалин, в която католическата църква наистина е затваряла проститутки и развратни жени – отделяли са ги от децата им и са ги карали да вършат физически труд за почти никаква заплата.

Заради миналото си, Лорна е известна в града си като непредвидим и опасен сомнамбул. По същото време, но по друга причина, в града пристига детектив със собствени тайни. В неговата роля ще видим Дарил Маккормак, който ни направи силно впечатление в Good Luck to You, Leo Grande.

Съдейки по трейлъра, The Woman in the Wall изглежда като доста приятен трилър, който освен това се занимава и с наистина интересна и страшна история на заден план. Вероятно това е привлякло и Рут Уилсън към проекта, която казва:

Смятам, че е много хитър начин да се представи такава, доста важна история, като се скрие в жанров разказ и с надежда, че ще привлече хората заради престъплението и хоръра, както и заради черния хумор, който също е доста типично ирландски. Но всъщност под повърхността привличаш хората към една по-важна история в ядрото на разказа, която, надяваме се, ще ги заинтересува дотолкова, че да започнат да търсят информация за себе си.

The Woman in the Wall е създаден от Джо Мъртау (Gangs of London, Calm with Horses). В главните роли са Рут Уилсън, Дарил Маккормак, Саймън Дилейни, Филипа Дън, Марк Хуберман, Хилда Фей, Франсес Томелти и Дърмът Краули.

Първият от шестте епизода ще бъде достъпен в платформата Paramount+ на 21 януари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *