Том Круз се готви Забвение

Да, по-добре от нищо – а това си е сериозна опасност, щом става дума за „Universal” – но уви, не е нито възраждането на „At the Mountains of Madness”, нито така очакваното потвърждение, че с „Тъмната кула” започва снимки. Вместо това получаваме сравнително добрата новина, че Том Круз ще участва в следващия фантастичен проект на Джоузеф КозинскиOblivion”, който се премести от „Disney” в „Universal”.

Изненадващо е, че безкрайно предпазливото студио, което предпочита да се занимава само с продължения на „Бързи и яростни” и „Американски пай”, е готово да рискува с постапокалиптичен епос, но все пак „Oblivion” (засега поне) е PG-13 и се очаква да е значително по-евтин отколкото щеше да е „At the Mountains of Madness” (Круз се интересуваше и от него, ако си спомняте).

OblivionТочно така, само за стотина милиона долара ще имаме възможност отново да гледаме Круз във фантастика („Специален доклад” е много високо в личната ни класация). Не знаем кой знае колко много за историята на „Oblivion”, защото е екранизация на комикс, който още не е излязъл. Това което знаем е, че зад него стоят режисьора на „Tron: Заветът” (Козински е един от авторите, заедно с Арвид Нелсън), първият вариант на сценария е дело на Уилям Мойнахан, а Карл Гадусек в момента го преправя.

Ако всичко върви по план Круз ще играе един от малкото оцелели хора, които живеят високо в облаците, далеч от съсипаната повърхност на планетата. Земята сега е дом на безмилостни извънземни и програмирани от хората машини. Задачата на Джак е да поправя повредените роботи, но един ден открива загадъчна жена в катастрофирал кораб и отприщва поредица събития, които го принуждават да постави под съмнение всичко, което знае за света.

Звучи доста добре, но се притесняваме, че докато започнат снимките – очаква се това да стане тази есен – има предостатъчно време „Universal” да се уплашат, да започнат да увъртат, а накрая да дръпнат и шалтера. Особено, ако след като излезе на пазара „Oblivion” се окаже наистина як комикс и филмът започне да се очертава като наистина качествена фантастика. Тоест още по-качествена.

Oblivion

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Щом е фантастичка ние подкрепяме. И да, звучи интересно. 🙂

    Иначе, филма вече имаше проблеми и ако се явне още един, ще се провали преди да е стигнал до екран. 🙁

  2. Айде да залагаме!

    Залагам две дамаджани с вино че ще го бъде!!! 🙂 🙂 🙂