Том Круз

Преди няколко дни в New Yorker пуснаха адски интересен, гигантски материал за Гийермо дел Торо (горещо ви го препоръчваме), където за пореден път бе засегната темата, че дългоочакваната екранизация на “At the Mountains of Madness” все още не е получила зелена светлина от студиото.

Явно, за разлика от нас и всички останали фенове, на “Universal” не им стигат само имената на Дел Торо и Джеймс Камерън, а им трябва и още нещо, за да дадат ход на проекта. Причината, която се посочва за забавянето е, че сценарият все още не е финализиран и по него се правят промени. Ние обаче знаем, че последната година не бе една от най-успешните за “Universal” и те просто имат проблеми със 125 милионния бюджет и факта, че Дел Торо твърдо иска филмът да е категория R.

Едно от нещата, които могат да помогнат е във филма да участва звезда от световна величина, която да гарантира сериозна финансова възвращаемост. Такава звезда е Том Круз. Ние вече писахме, че Гийермо дел Торо иска той да участва във филма, но студиото пък предпочита Джеймс Макавой и така и не стана ясно какво точно се случва в тази посока

Сега в интервю за MTV Камерън споделя, че все още се надяват Круз да участва в проекта. „Том иска да направи филма. Не мисля, че имаме сделка с него, но се надяваме това да стане скоро. Гийермо работи като побъркан върху нов вариант на сценария. Надяваме се да снимаме юни или юли.”

Не знаем за вас, но нас ни заболява сърцето при мисълта, че този проект, в който Дел Торо е вложил години работа, може да се разпърди. Направо не можем да повярваме, че някой би отказал да направи филм, съдържащ имената Дел Торо-Лъвкрафт-Камерън, но в тази криза и при този бюджет и това е възможно.

Стискаме палци и на краката Круз да се навие да участва, защото той със сигурност представлява някаква гаранция, при все че последните му три филма (изключваме „Тропическа буря”) не са от най-най-печелившите. Освен това, колкото и да е мазен и ненормален, Круз някак ни кефи и ще се радваме да го видим в подобен филм.

Накрая, ако ви е интересно, може да видите кратко филмче за тефтерчетата на Гийермо дел Торо, за вдъхновенията му и за това как работи.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Том Круз е неприлично отвратителен, но ще го преживея, а филмчето за дел Торо е супер.

  2. Според мен, ако успееш да се абстрахираш от Круз действителната личност, сциентолога, ненормалника и т.н, знаете го – лесно можеш да видиш, че всъщност го бива за актьор. Има доста прилични роли, нека не ги изброяваме сега. Пък и името му ще гарантира финансиране, какво повече искаме?